Practica psihologica ONLINE (pt.60 ore) – Varianta nr.1si nr.2, Kit de psihoterapie/consiliere A-Z

CURS INTENSIV DE PSIHOTERAPIE / CONSILIERE

Cabinetul de psihologie Elena Cozma organizeaza module de practica pentru studenti, masteranzi la psihologie si psihologi absolventi, specialitatea Psihoterapie, Consiliere psihologica.
Pentru persoanele care si-ar dori sa participe la acest curs dar nu au cum, exista varianta lui online.
Aceste programe de practica psihologica online ofera posibilitatea invatarii ABC-ului psihoterapiei/consilierii psihologice , insusirii abilitatilor practice pentru terapeutizarea unei palete cat mai largi de posibile dificultati cu care se adreseaza de obicei clientii/pacientii unui psihoterapeut/consilier psihologic. Veti insusi metode de terapeutizare pe care le puteti folosi cu clientii incepand de la primul contact  telefonic/email cand acestia va solicita o programare si pana la ultima sedinta cand se finalizeaza demersul terapeutic.
Cele doua Variante insumeaza impreuna 60 ore, fiecare varianta fiind impartita in 6 sesiuni a cate 5 ore (vezi prezentarea sesiunilor mai jos), utilizandu-se o abordare eclectica, cu elemente din diverse psihoterapii: cognitiv-comportamentale, programare neurolingvistica, terapii scurte orientate pe solutii, terapii de familie/cuplu, art-terapie, hipnoza clinica, psihodrama, psihosexologie etc.
Continutul cursurilor: inregistrarile audio ale fiecarei variante plus materialele aferente care vor constitui mapele de curs/caietele de practica. Materialele audio si cele in format word vor fi transmise prin email (in maxim 48 ore de la achitare), dumneavoastra urmand sa le descarcati in calculator si sa printati mapele de curs.
Adeverinta de practica si certificatul de participare le veti primi semnate si parafate in original, prin posta, impreuna cu factura. Pentru adeverinta este nevoie de numele si prenumele dv. (asa cum sunteti inregistrat la facultate), adresa completa la care doriti sa primiti adeverinta, universitatea/facultatea/anul/nr. de ore necesare pentru practica psihologica.
Structura Variantei I:
– Sedinta 1 : a) Elemente de baza in psihoterapie / consiliere psihologica ; Abordarea clientilor/pacientilor de la prima pana la ultima sedinta. Exercitii practice pentru insusirea tehnicilor specifice.
– Sedinta 2 : a) Tehnici din Hipnoza clinica si terapie ericksoniana; Demonstratii hipnoterapie – teste de sugestibilitate (pendulul lui Chevreul, testul imposibilitatii ridicarii bratului), renegocierea relatiei adult/copilul interior, desensibilizarea gradata in imaginar, teme de imagerie dirijata etc. ; Aplicabilitatea hipnozei in psihoterapie. b) Pierderea cuiva drag; Separatie; Doliu. Studii de caz.
– Sedinta 3 : a) Abordarea anxietatii: atacuri de panica, fobii, ticuri, stres; Aplicatii practice in abordarea anxietatii; Studii de caz.
– Sedinta 4 : a) Abordare tulburari alimentare (anorexie, bulimie); Aplicatii practice; Studii de caz; b) Tehnici de comunicare asertiva; Managementul conflictelor.
– Sedinta 5 : a) Tehnici psihodramatice – Demonstratii practice- tema joc de protagonist; Exemplificare ora de dezvoltare personala; Jocuri de grup, de autocunoastere.
– Sedinta 6 : a) Abordarea copiilor in psihoterapie/consiliere psihologica. b) Gelozia – abordare terapeutica. Studii de caz.
Structura Variantei a II-a :
Sesiunea 1 : a) Elemente de baza in psihoterapie/consiliere psihologica ; Abordarea clientilor/pacientilor de la prima pana la ultima sedinta. Exercitii practice pentru insusirea tehnicilor specifice.
Sesiunea 2: a) Tehnici din Hipnoza clinica si terapie ericksoniana (altele decat cele prezentate la varianta I); Demonstratii hipnoterapie – tehnici de testare a sugestibilitatii (oscilatia corpului, tehnica fixarii ochilor), “refacerea scenariului”, ancorarea intr-o stare resursa, exercitiu de mobilizare a resurselor interioare, exercitiu pentru rezolvare de probleme etc.; Aplicabilitatea hipnozei in psihoterapie.Autohipnoza; b) Terapia durerii. Studii de caz.
Sesiunea 3 : a) Terapia depresiei. Aplicatii practice in terapia depresiei ; Studii de caz. b) Confuzia de identitate sexuala ; Homosexualitate. Studii de caz.
Sesiunea 4 : a) Tulburarile de dinamica sexuala (psihosexologie). Studii de caz; b) Terapia de cuplu, terapie de familie. Aplicatii practice. Studii de caz.
Sesiunea 5 : a) Tehnici psihodramatice – Demonstratii practice ; Exemplificare ora de dezvoltare personala ; Jocuri de grup, de autocunoastere (altele decat cele exemplificate la varianta I).
Sesiunea 6 : a) Abordarea dependentelor. Studii de caz. Aplicatii practice. b) Abordarea timiditatii, sporirea increderii in sine. Studii de caz.
Costul : 400 lei/ambele variante (60 ore). O singura varianta a cursului de PSIHOTERAPIE are un cost de 280 lei, dar achizitionandu-le pe ambele, aveti o reducere substantiala – doar 400 lei!
Modul de plata a cursurilor:
a) prin ORDIN DE PLATA in contul Cabinetului individual de psihologie Elena Cozma, deschis la Banca Transilvania sau
b) prin transfer bancar din contul dv. in contul cabinetului:
Cont cabinet: RO55 BTRL 0640 1202 F216 35XX
Coordonator curs : Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, Psihoterapii de familie, Teste proiective.
Contact pentru informatii si lamuriri suplimentare :
Email: contact@cabinetdepsihoterapie.ro
Tel. : 0733.558.031
www.cabinetdepsihoterapie.ro/practica_psihologica.php