Curs cu credite CPR – Teste Proiective – ONLINE

 • aprilie 3, 2021
 • 09:00 - 19:00
 • ONLINE
 • 0756.310.661/0730.811.997

Curs cu credite – TESTE PROIECTIVE

Testul copacului, Testul persoanei, Testul familiei

Acreditat: 10 credite CPR

CURS ONLINE

De acum, cursurile se susțin exclusiv în sistem ONLINE, conform: Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.32/2020, art.IX  care reglementează modalitatea susținerii cursurilor de formare profesională online și conform Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020.

Curs cu credite – TESTE PROIECTIVE – este susținut în sistem de videoconferință și transmis live prin intermediul unei platforme online accesibilă pentru toți cursanții înscriși. Ce ai de făcut este să dai click pe link-ul primit la înscriere și te vei conecta cu trainerul și ceilalți participanți.

Astfel:

–  vei putea urmări prezentarea cursului și imaginile din sala de curs în timp real

–  formatorul îți poate răspunde live la întrebări

–  vei putea interacționa la nivel de grup, subgrup sau individual cu ceilalți participanți

– suportul de curs și fișele de lucru (după caz) vor fi transmise în format .pdf fiecărui cursant înainte de începerea evenimentului.

 

OBIECTIVELE CURSULUI:

 La sfârșitul programului cursanţii vor ști cum să aplice, să interpreteze și să utilizeze în activitatea profesională testele proiective: Testul copacului, Testul persoanei, Testul familiei.

 

Cursul ”TESTE PROIECTIVE” se adresează:

– psihologilor clinicieni, psihoterapeuţilor, consilierilor psihologici, altor psihologi interesaţi de utilizarea testelor proiective în evaluare și intervenție psihologică;

– părinților, educatorilor, profesorilor;

– persoanelor care prin natura meseriei lucrează cu copii, adolescenți, adulți contribuind la educația și dezvoltarea personală a acestora.

 

TEME ABORDATE:

 1. Utilitatea testelor proiective ca modalitate complementară de reîntregire a panoului clinic, în psihodiagnoză și în intervenția psihologică a copiilor, adolescenților și adulților.
 2. Asemănări și deosebiri: teste proiective/ teste psihometrice.
 3. Prezentarea modalităților de folosire a testelor proiective, antrenarea abilităților de interpretare și de coroborare cu informațiile din anamneză pentru: Testul copacului, Testul persoanei, Testul familiei.
 4. Prezentare studii de caz.

 

TEMATICĂ – Curs cu credite – TESTE PROIECTIVE:

 

 1. Diferența dintre testele psihometrice și cele proiective. Asemănări și deosebiri, utilitatea testelor proiective.
 2. Testul copacului – Curs teste proiective

2.1. Autotestare fiecare cursant; instrucțiunile specifice. Învățarea interpretării testelor după trei niveluri: Unde anume a desenat (simbolismul spațial); Cum a desenat (tip de linii folosite, hașuri, corecturi etc.); Ce a desenat (raportul dintre părțile componente).

2.2. Antrenarea abilităților de interpretare – fiecare cursant învață să interpreteze desenul realizat de un coleg pe care nu-l cunoaște.

2.3. Sesiune de dezbateri pe diade. Fiecare interpretează desenul unui coleg și primește interpretare la desenul personal de la colegul de diadă. Se utilizează atât informațiile primite la curs, cât și cele din manualul cursantului și se realizează un raport.

2.4. Prezentare studii de caz – utilizarea testului copacului în anamneză și în intervenție.

 1. Testul persoanei – Curs teste proiective

3.1. Autotestare fiecare cursant; instrucțiunile specifice. Învățarea interpretării testelor după trei niveluri: Unde anume a desenat (simbolismul spațial); Cum a desenat (tip de linii folosite, hașuri, corecturi etc.); Ce a desenat (raportul dintre părțile componente ale corpului).

3.2. Antrenarea abilităților de interpretare – fiecare cursant învață să interpreteze desenul realizat de un coleg pe care nu-l cunoaște.

3.3. Sesiune de dezbateri pe diade. Fiecare interpretează desenul unui coleg și primește interpretare la desenul personal de la colegul de diadă. Se utilizează atât informațiile primite la curs, cât și cele din manualul cursantului și se realizează un raport.

3.4. Prezentare studii de caz – utilizarea testului persoanei în anamneză și în intervenție.

 1. Testul familiei – Curs teste proiective

4.1. Prezentarea testului familiei; instrucțiunile specifice. Învățarea interpretării testelor după trei niveluri: Unde anume a desenat (simbolismul spațial); Cum a desenat (tip de linii folosite, hașuri, corecturi etc.); Ce a desenat (raportul dintre membrii grupului de personaje).

4.2. Mecanismele de apărare ale eului la copil.

4.3. Valorizarea și devalorizarea personajelor.

4.4. Exprimarea rivalitățile fraterne în desen.

4.5. Complexul lui Oedip în desenul proiectiv.

4.6. Prezentare studii de caz – utilizarea testului familiei în anamneză și intervenție.

 

FORMATOR Curs teste proiective :

Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut principal cu drept de liberă practică. Experiența ca psihoterapeut și psihosexolog, trainer workshop-uri, coordonator grupuri de dezvoltare personală și cursuri de practică psihologică. Despre trainer: AICI.

 

DATĂ Curs teste proiective:

3 aprilie 2021, orele 9.00 – 19.00

 

Numărul de ore/credite:

10 ore/ 10 credite.

 

LOCAȚIA Curs teste proiective: ONLINE

După încetarea stării de urgență: la ASOCIAȚIA “CONFIDENT” PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ, str. Uranus, nr.132A, etaj 2, sector 5, Bucuresti – pentru hartă, click AICI.

 

TAXA de PARTICIPARE:  

– 300 lei/persoană (cu 10 credite CPR – pentru psihologi).

Pentru grupuri organizate, de cel puțin 10 persoane, puteți obține un tarif special. Puteți achita online cu un card bancar, prin transfer bancar sau numerar la sediul nostru.

Dacă ai mai participat la cursurile noastre și beneficiezi de un voucher valoric, te rugăm să menționezi valoarea voucherului și cursul la care ai participat și vei achita doar diferența de plată a taxei de participare.

 

Pentru înscriere și detalii plată: 

                                                                          click aici

Vom emite automat o factura proformă pentru care avem nevoie de:

 • adresa ta din CI – pentru persoană fizică
 • datele fiscale si adresă – pentru persoana juridică
 • Nume si prenume complet, cu diacritice, exact cum vor apare pe Diploma cu credite CPR si codul de parafă (dacă sunteți psiholog)

 

Ce primești în urma participării la Curs teste proiective:

– Un certificat de participare (pentru cei care nu participă pentru credite), din partea Asociației ”Confident” pentru dezvoltare personală și profesională, care dovedeşte intenţia dumneavoastră de dezvoltare şi perfecţionare pe un anumit domeniu, importante fiind însă lucrurile învăţate la curs. Certificatul are valabilitate juridică în raport cu eventualii angajatori, terţi, lucrul în proiecte cu finanţare europeană, acestea reprezentând în sine un punct în plus în CV-ul dumneavoastră;

– O adeverință care certifică participarea la curs, valabilă până va fi gata diploma de participare  (cu credite) eliberată de Colegiul Psihologilor, doar la cerere și doar pentru situația în care este o urgență, altfel diploma cu credite este gata cam in două-trei săptămâni  de la susținerea cursului.

– Diploma cu 10 credite CPR, după ce va fi eliberată de Colegiul Psihologilor. Diploma este transmisă de Colegiul Psihologilor în format electronic și tot așa o veți primi și dumneavoastră, pe email;

Un voucher de 50 RON pe care îl puteți folosi pentru oricare dintre cursurile CENTRULUI CONFIDENT sau ale CONFIDENT BUSINESS TRAINING, valabil pe durata unui an de la primirea lui.  Voucherul nu se cumulează cu alte reduceri sau cu alt voucher.

 

În taxa de curs sunt incluse: activitatea de predare, activități practice, suportul de curs,  fișe și materiale de lucru, coffee-break-uri (pentru cursurile care se susțin în sală), diploma cu credite CPR.

 

Înscriere și detalii aici:

                                                                              înscriere curs

Puteți să ne trimiteti un email la asociatia@centrulconfident.ro menționând la subiect: „Curs Teste proiective”, iar în mesaj numele, prenumele, codul de parafă (dacă sunteți psiholog și doriți credite CPR) și un număr de telefon pentru eventuale informații suplimentare (0756.310.661, 0730.811.997).

Organizatorul își rezervă dreptul de a face modificări în programarea datelor cursurilor, în funcție de cerințele administrative și opțiunile participanților, anunțând în timp util modificările.

 

ALBUME FOTO DE LA CURSURILE DE TESTE PROIECTIVE ANTERIOARE:

Curs, Noiembrie 2020, București 

Curs, August 2020, București 

Curs, Iunie 2020, București 

Curs, Mai 2020, București 

Curs, 11 Aprilie 2020, București 

Curs, 15 Februarie 2020, București 

Curs, 9 Noiembrie 2019, București 

Curs TESTE PROIECTIVE, 17 August 2019, București 

Curs, 16 Martie 2019, București 

Curs, 12 Ianuarie 2019, Bucuresti

Curs, 3 Noiembrie 2018, Câmpulung Moldovenesc

Curs, 12 Mai 2018, Bucuresti

Curs, 14 aprilie 2018, Buzau

Curs TESTE PROIECTIVE, 17 martie 2018, Brasov

Curs, 03 martie 2018, Bucuresti

Curs, 10 februarie 2018, Bucuresti

Curs, 05 februarie 2018, Tg.Mures

Curs TESTE PROIECTIVE, 04 februarie 2018, Sibiu

Curs, 8 decembrie 2017, Bistriţa

Curs, 9 decembrie 2017, Beclean

Curs, 15 octombrie 2017, Gura Humorului

Curs TESTE PROIECTIVE, 14 octombrie 2017, Iasi

Curs, 09 septembrie 2017, Bucuresti, Hotel Parliament

Curs, 21 februarie 2017, la Bacău

Curs, 4 februarie 2017, București, Hotel Ibis Parlament

Curs TESTE PROIECTIVE, 16 iulie 2016, la Centrul Confident

datele cursului6 august 2020 / Orele 09.00 – 19.00

Locația: ONLINE

ASOCIAȚIA ”CONFIDENT” PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ, Str. Uranus, nr. 132A, etaj 2, Sector 5, București

300 lei/persoană (cu 10 credite CPR – pentru psihologi).

Pentru grupuri organizate (minim 10 persoane), oferim un tarif special!

LOCURILE DISPONIBILE SE EPUIZEAZĂ RAPID!

              Înscrie-te aici la curs 

Pentru detalii suplimentare: telefon 0756.310.661, 0730.811.997 sau email asociatia@centrulconfident.ro

Trainer

Elena Cozma

Psiholog-psihoterapeut principal cu drept de libera practica. Experienta ca psihoterapeut si psihosexolog, trainer…

SHARE

CONFIDENT își propune să promoveze sănătatea mintală și emoțională a oamenilor contribuind eficient la imbunătațirea calității vieții lor.

cursuri / workshop-uri
Coaching pentru Performanță – curs ONLINE intensiv
 • martie 6, 2021
 • 09:00 to 19:00
 • ONLINE
Curs Depășirea DEPENDENȚELOR – ONLINE
 • martie 13, 2021
 • 09:00 to 18:00
 • ONLINE