Curs 10 credite CPR – TESTE PROIECTIVE – ONLINE

 • ianuarie 20, 2024
 • 09:00 - 19:00
 • ONLINE
 • 0756.310.661, 0730.811.997, 0752.134.662

Curs cu credite – TESTE PROIECTIVE: Testul copacului, Testul persoanei, Testul familiei

10 credite acceptate de toate comisiile CPR

CURS ONLINE

Cursul Teste Proiective va fi susținut ONLINE în sistem de videoconferință (conform Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020)  și va fi accesibil prin intermediul platformei zoom.us. Tot ce ai de făcut este să dai un simplu „click” pe link-ul primit de la noi și te vei conecta cu trainerul și cu ceilalți participanți!

Astfel:

–  vei putea urmări prezentarea cursului și imaginile din sala de curs în timp real

–  formatorul îți poate răspunde live la întrebări

–  vei putea interacționa la nivel de grup, subgrup sau individual cu ceilalți participanți

– suportul de curs și fișele de lucru (după caz) vor fi transmise în format .pdf fiecărui cursant, înainte de începerea evenimentului

OBIECTIVELE CURSULUI:

 La sfârșitul programului cursanţii vor ști cum să aplice, să interpreteze și să utilizeze în activitatea profesională testele proiective: Testul copacului, Testul persoanei, Testul familiei.

Cursul ”TESTE PROIECTIVE” se adresează:

– psihologilor clinicieni, psihoterapeuţilor, consilierilor psihologici, altor psihologi interesaţi de utilizarea testelor proiective în evaluare și intervenție psihologică;

– părinților, educatorilor, profesorilor;

– persoanelor care prin natura meseriei lucrează cu copii, adolescenți, adulți contribuind la educația și dezvoltarea personală a acestora.

 TEME ABORDATE:

 1. Utilitatea testelor proiective ca modalitate complementară de reîntregire a panoului clinic, în psihodiagnoză și în intervenția psihologică a copiilor, adolescenților și adulților.
 2. Asemănări și deosebiri: teste proiective/ teste psihometrice.
 3. Prezentarea modalităților de folosire a testelor proiective, antrenarea abilităților de interpretare și de coroborare cu informațiile din anamneză pentru: Testul copacului, Testul persoanei, Testul familiei.
 4. Prezentare studii de caz.

 TEMATICĂ – Curs cu credite – TESTE PROIECTIVE:

 1. Diferența dintre testele psihometrice și cele proiective. Asemănări și deosebiri, utilitatea testelor proiective.

2. Testul copacului – Curs teste proiective

2.1. Autotestare fiecare cursant; instrucțiunile specifice. Învățarea interpretării testelor după trei niveluri: Unde anume a desenat (simbolismul spațial); Cum a desenat (tip de linii folosite, hașuri, corecturi etc.); Ce a desenat (raportul dintre părțile componente).

2.2. Antrenarea abilităților de interpretare – fiecare cursant învață să interpreteze desenul realizat de un coleg pe care nu-l cunoaște.

2.3. Sesiune de dezbateri pe diade. Fiecare interpretează desenul unui coleg și primește interpretare la desenul personal de la colegul de diadă. Se utilizează atât informațiile primite la curs, cât și cele din manualul cursantului și se realizează un raport.

2.4. Prezentare studii de caz – utilizarea testului copacului în anamneză și în intervenție.

3. Testul persoanei – Curs teste proiective

3.1. Autotestare fiecare cursant; instrucțiunile specifice. Învățarea interpretării testelor după trei niveluri: Unde anume a desenat (simbolismul spațial); Cum a desenat (tip de linii folosite, hașuri, corecturi etc.); Ce a desenat (raportul dintre părțile componente ale corpului).

3.2. Antrenarea abilităților de interpretare – fiecare cursant învață să interpreteze desenul realizat de un coleg pe care nu-l cunoaște.

3.3. Sesiune de dezbateri pe diade. Fiecare interpretează desenul unui coleg și primește interpretare la desenul personal de la colegul de diadă. Se utilizează atât informațiile primite la curs, cât și cele din manualul cursantului și se realizează un raport.

3.4. Prezentare studii de caz – utilizarea testului persoanei în anamneză și în intervenție.

4. Testul familiei – Curs teste proiective

4.1. Prezentarea testului familiei; instrucțiunile specifice. Învățarea interpretării testelor după trei niveluri: Unde anume a desenat (simbolismul spațial); Cum a desenat (tip de linii folosite, hașuri, corecturi etc.); Ce a desenat (raportul dintre membrii grupului de personaje).

4.2. Mecanismele de apărare ale eului la copil.

4.3. Valorizarea și devalorizarea personajelor.

4.4. Exprimarea rivalitățile fraterne în desen.

4.5. Complexul lui Oedip în desenul proiectiv.

4.6. Prezentare studii de caz – utilizarea testului familiei în anamneză și intervenție.

FORMATOR Curs Teste Proiective :

Lorena Mincu este absolventă a Facultății de Sociologie, Psihologie și Pedagogie – secția Psihopedagogie specială, la Universitatea București. Cu peste 20 de ani de experiență în logopedie, lucrează în medie cu 100 copii logopați într-un an școlar.  Este și psihoterapeut format în psihodramă clasică, terapeut ocupational  și educator parental Cercul Sigurantei (Circle of Security International) mai multe despre Lorena

DATĂ Curs teste proiective:

 •  20 ianuarie 2024, orele 9.00 – 19.00

Numărul de ore/credite:10 ore/ 10 credite.

LOCAȚIA Curs teste proiective:

 • ONLINE

După încetarea stării de urgență: la ASOCIAȚIA “CONFIDENT” PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ, str. Uranus, nr.132A, etaj 2, sector 5, Bucuresti – pentru hartă, click AICI.

 TAXA de PARTICIPARE:  

– 350 lei/persoană (cu 10 credite CPR – pentru psihologi).

Pentru grupuri organizate, de cel puțin 10 persoane, puteți obține un tarif special. Puteți achita online cu un card bancar, prin transfer bancar sau numerar la sediul nostru.

GARANȚII:

 • Dacă după primele ore de curs nu vei fi mulțumit și vei dori să te retragi,  îți vom returna contravaloarea taxei cursului, fără a-ți cere să justifici decizia luată. Asociația CONFIDENT își asumă responsabilitatea calității tuturor cursurilor livrate

Modalități de înscriere:

 • ONLINE 

Cerințe pentru înscriere:

 • Nume și prenume complet, cu diacritice (exact cum vor apare pe certificatul de participare / diploma cu credite CPR)
 • adresa de email
 • nr. telefon mobil
 • codul de parafă (doar dacă sunteți psiholog acreditat CPR și doriți obținerea diplomei cu credite CPR)

Vom emite automat o factura proformă pentru care este nevoie de:;

 • adresa ta din CI – pentru persoană fizică
 • datele fiscale și adresă – pentru persoană juridică
 • dacă beneficiezi de un voucher valoric, trebuie să completezi codul vocuherului primit în formularul de înscriere online și vei achita doar diferența taxei de participare
 • datorită automatizării  procesului de înscriere, este posibil ca mesajele noastre să fie considerate a fi INOPORTUNE, de accea vă rugăm să verificați cu atenție întreaga corespondență cu noi inclusiv în folderul SPAM!

 

Pentru înscriere și detalii plată: 

                                                                          click aici

Ce primești în urma participării la Curs teste proiective:

– Un certificat de participare (pentru cei care nu participă pentru credite), din partea Asociației ”Confident” pentru dezvoltare personală și profesională, care dovedeşte intenţia dumneavoastră de dezvoltare şi perfecţionare pe un anumit domeniu, importante fiind însă lucrurile învăţate la curs. Certificatul poate fi relevant în raport cu angajatorii, colaboratorii, pentru proiecte cu finanţare europeană, aducând plus-valoare CV-ului dumneavoastră;

– Pentru psihologii acreditați, o adeverință care certifică participarea la curs, valabilă până va fi disponibilă diploma cu credite eliberată de Colegiul Psihologilor. Adeverința se eliberează doar la cerere, cu precizarea că, Colegiul Psihologilor decide dacă adeverința poate fi luată în considerare pentru depunerea dosarelor profesionale;

– Diploma cu 10 credite CPR, după ce va fi eliberată de Colegiul Psihologilor. Diploma este transmisă de Colegiul Psihologilor în format electronic și tot așa o veți primi și dumneavoastră, pe email. Asociația Confident transmite cererea de eliberare a diplomelor, la Colegiul Psihologilor, a doua zi după susținerea cursului. Data la care diplomele semnate vor fi trimise de Colegiu, către Asociația Confident, pentru a fi transmise cursanților, depinde exclusiv de Colegiul Psihologilor și nu de Confident;

– Acces la un fișier cu o mulțime de cărți de psihologie scanate (aferente subiectului cursului), fișe de lucru, chestionare și multe alte resurse care îți vor folosi și după participarea la curs;

– Studenții la psihologie vor primi adeverință de practică psihologică, cu condiția să o solicite în scris și să transmită datele de student pentru a fi trecute pe adeverință.

Un voucher de 50 RON pe care îl puteți folosi pentru oricare dintre cursurile CENTRULUI CONFIDENT sau ale CONFIDENT BUSINESS TRAINING, valabil pe durata unui an de la primirea lui.  Voucherul nu se cumulează cu alte reduceri sau cu alt voucher.

 

În taxa de curs sunt incluse: activitatea de predare, activități practice, suportul de curs,  fișe și materiale de lucru, coffee-break-uri (pentru cursurile care se susțin în sală), diploma cu credite CPR.

Înscriere și detalii aici:

                                                                              înscriere curs

 

Puteți să ne trimiteti un email la asociatia@centrulconfident.ro menționând la subiect: „Curs Teste proiective”, iar în mesaj numele, prenumele, codul de parafă (dacă sunteți psiholog și doriți credite CPR) și un număr de telefon pentru eventuale informații suplimentare (0756.310.661, 0730.811.997).

Organizatorul își rezervă dreptul de a face modificări în programarea datelor cursurilor, în funcție de cerințele administrative și opțiunile participanților, anunțând în timp util modificările.

ALBUME FOTO DE LA CURSURILE DE TESTE PROIECTIVE ANTERIOARE:

Curs, Noiembrie 2023, online

Curs, Septembrie 2023, online

Curs, Iulie 2023, online

Curs, Iunie 2023, online

Curs, Aprilie 2023, online

Curs, Martie 2023, online

Curs, Ianuarie 2023, online

Curs, Noiembrie 2022, online

Curs, Septembrie 2022, online

Curs, Iulie 2022, online

Curs, Mai 2022, online

Curs, Martie 2022, online

Curs, ianuarie 2022, online

Curs, Noiembrie 2021, online

Curs, August 2021, online

Curs, Iunie 2021, online

Curs, Aprilie 2021, online

Curs, Noiembrie 2020, online

Curs, August 2020, online

Curs, Iunie 2020, online

Curs, Mai 2020, online

Curs, 11 Aprilie 2020, online

Curs, 15 Februarie 2020, online

Curs, 9 Noiembrie 2019, București 

Curs TESTE PROIECTIVE, 17 August 2019, București 

Curs, 16 Martie 2019, București 

Curs, 12 Ianuarie 2019, Bucuresti

Curs, 3 Noiembrie 2018, Câmpulung Moldovenesc

Curs, 12 Mai 2018, Bucuresti

Curs, 14 aprilie 2018, Buzau

Curs TESTE PROIECTIVE, 17 martie 2018, Brasov

Curs, 03 martie 2018, Bucuresti

Curs, 10 februarie 2018, Bucuresti

Curs, 05 februarie 2018, Tg.Mures

Curs TESTE PROIECTIVE, 04 februarie 2018, Sibiu

Curs, 8 decembrie 2017, Bistriţa

Curs, 9 decembrie 2017, Beclean

Curs, 15 octombrie 2017, Gura Humorului

Curs TESTE PROIECTIVE, 14 octombrie 2017, Iasi

Curs, 09 septembrie 2017, Bucuresti, Hotel Parliament

Curs, 21 februarie 2017, la Bacău

Curs, 4 februarie 2017, București, Hotel Ibis Parlament

Curs TESTE PROIECTIVE, 16 iulie 2016, la Centrul Confident

Locația: ONLINE

ASOCIAȚIA ”CONFIDENT” PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ, Str. Uranus, nr. 132A, etaj 2, Sector 5, București

350 lei/persoană (cu 10 credite CPR – pentru psihologi).

Pentru grupuri organizate (minim 10 persoane), oferim un tarif special!

LOCURILE DISPONIBILE SE EPUIZEAZĂ RAPID!

              Înscrie-te aici la curs 

Pentru detalii suplimentare: telefon 0756.310.661, 0730.811.997, 0752.134.662 sau email asociatia@centrulconfident.ro

Trainer

Lorena Mincu este absolventă a Facultății de Sociologie, Psihologie și Pedagogie – secția Psihopedagogie specială…. 

SHARE

CONFIDENT își propune să promoveze sănătatea mintală și emoțională a oamenilor contribuind eficient la imbunătațirea calității vieții lor.