Atelierele „Cine sunt eu?” – grupuri de dezvoltare personală pentru copii

Atelierele „Cine sunt eu?” – grupuri de dezvoltare personală pentru copii

De ce sunt importante şi utile atelierele de dezvoltare personală pentru copii ?
Copiii noștri trăiesc în viaţă multe lucruri pe care nu le pot exprima prin cuvinte și nu le pot destăinui celor dragi și importanţi din vieţile lor şi, de multe ori, din aceste motive, le este foarte dificil să facă faţă diferitelor evenimente cu care se confruntă zi de zi.
Știm că dezvoltarea sănătoasă a emoțiilor, simțurilor, corpului și intelectului unui copil constituie temelia identității de sine, iar o identitate de sine puternică face posibilă relaționarea mai bună cu sine și cu mediul.
De aceea, ca părinți și educatori, pentru a asigura copiilor noștri succesul la școală, în familie, cu prietenii și pe plan profesional, este important să avem grijă să permitem și componentei emoționale –  mai neglijată în cultura noastră –  să crească o dată cu evoluția și creșterea biologică și intelectuală și, astfel, să le facilităm copiilor înțelegerea măreției și amplorii existenței lor.

Ce propunem prin aceste ateliere de dezvoltare personală?
Dorim să sprijinim nevoile fireşti de cunoaştere şi dezvoltare ale copiilor în condiţii de siguranță şi confidenţialitate.
Întâlnirile grupului sunt centrate pe teme diferite ce au în vedere:
– dezvoltarea exprimării emoționale și a inteligenței emoționale
– înțelegerea senzațiilor corporale în relație cu emoțiile
– îmbunătățirea comunicării și relaționării
– asumarea responsabilității
– diminuarea eventualelor comportamente problematice
– experimentarea unor comportamente noi
– creșterea încrederii și a stimei de sine
– dezvoltarea creativității.
Lucrul în grup oferă copiilor oportunitatea să descopere că au sentimente și probleme similare cu ceilalți copii de vârsta lor, ceea ce le permite să își dezvolte sentimentul de coeziune și de apartenență de grup.
Pentru consolidarea și valorificarea rezultatelor obținute de copii, pe parcursul activităților noastre în grup, este esențială  implicarea părinților.
La cerere, părinții pot primi un raport de evaluare privind evoluția copilului de-a lungul desfășurării programului.
Un grup este format din 6 până la 8 copii, respectiv grupuri formate din copii cu vârste cuprinse între 3-6 ani, 7-10 ani, 11-14 ani.
Atelierele se desfăşoară săptămânal, având o durată de 50 de minute.

Care sunt tehnicile folosite?
În lucrul cu copiii, tehnicile terapeutice utilizate pentru a-i ajuta să se exploreze, implică desenul, pictura, marionetele, jucăriile, poveştile, basmele, metaforele terapeutice, fantezia, modelajul cu lut sau plastilina – materiale care le oferă un mediu sigur şi natural.
Toate sunt tehnici ce permit,  prin joc, o comunicare adecvată vârstei lor.
Pentru copii, jocul este un lucru serios, cu scop, prin care ei se dezvoltă din punct de vedere mental, fizic şi social şi, prin joc, copiii au posibilitatea să exploreze lucrurile care sunt supăratoare sau îngrijorătoare pentru ei, îi ajută să se deblocheze şi să îşi exprime sentimentele şi emoţiile pe care le trăiesc.
În același timp, aceste activități le aduc copiilor multă satisfacție și bună dispoziție.

Cine le organizează ?
Daniela Dumitru, psiholog-psihoterapeut și Elena Nechifor, psiholog-psihoterapeut.

Unde se organizează?
Atelierele se desfășoară în Str.Sabinelor nr.98, parter, ap.1, interfon 1, Bucuresti – Transport RATB: autobuzul 385 (Unirii-Ghencea) sau 136 (Metrou Izvor-Leu).
 
Tarife:
Tarif /ședință – 45 lei.

Pentru abonamente trimestriale la Atelierele „Cine sunt eu?” copiii pot beneficia de un DISCOUNT de peste 20% din tarif, respectiv: tarif /ședință – 35 lei.
La cerere:

  • sedință de consiliere parentală: 80 lei (60 lei/ședință in cazul opțiunii de abonament);
  • raport de evaluare scris: 30 lei.

 
Cum se fac înscrierile?
Pentru înscrieri sau colaborări ne puteți contacta la:
tel:  0733.558.031; contact@centrulconfident.ro