Invat alaturi de copilul meu – Cursuri de dezvoltare personala pentru copii si parinti

“Invat alaturi de copilul meu”workshop pentru copii si parinti

cursuri simultane pentru copii si parinti ce au ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor de comunicare, relationare, armonizare a relatiilor parinti-copii.
 
Iti doresti sa participi la cursurile organizate pentru parinti si in acelasti timp copilul tau sa beneficieze de cursuri de dezvoltare personala care sa il ajute sa isi cunoasca emotiile, sa si le exprime, sa relationeze, sa depaseasca blocajele emotionale, sa invinga timiditatea, sa picteze si sa deseneze impreuna cu alti copii?
Cursurile “Invat alaturi de copilul meu” vin in intampinarea nevoilor familiei tale!
 
 
Desfasurarea cursurilor
Vor avea loc simultan doua cursuri in sali diferite, la aceeasi locatie:

  • un curs pentru parinti, coordonat de psihoterapeut Elena Cozma
  • un curs de dezvoltare personala pentru copii, coordonat de psihoterapeut Iulia Pasarin

La final parinti si copii va veti reuni pentru un exercitiu surpriza!
 
Structura cursului
Vor avea loc 3 sesiuni (cu posibilitatea prelungirii atelierelor pentru copii, la cerere) astfel:
 
Sesiunea I:  Joi, intre orele 17.30 – 20.00 – Comunicare si relationare eficiente cu copilul
 
In cadrul primei sesiuni veti descoperi modalitati eficiente, diferite de a asculta nevoile copilului, a comunica cu el intr-o maniera constructiva si a obtine impreuna rezultate excelente. Vom aborda teme personale pentru o intelegere mai buna a aplicarii celor invatate.
Copiii vor beneficia in paralel de atelierul de dezvoltare personala in camera separata, prin joc si empatie, pe subiecte legate de tema parintilor, din perspectiva copilului.
La finalul sesiunii, va veti reuni – copii si parinti pentru un exercitiu surpriza.
 
 
Sesiunea a II-a: Joi , intre orele 17.30 – 20.00 – Cum imi ghidez copilul sa manifeste incredere in el, dezinvoltura si spontaneitate?
 
Vom invata impreuna metode practice de a insufla copilului incredere in sine, capacitatea de a se exprima firesc si natural, fara teama de esec, critica sau etichetari. Vom aborda modalitati de invingere a timiditatii si fricilor specifice varstei. Se vor pune in discutie teme din familie, de confruntare cu frici, timiditate, lipsa de incredere in ei si studii de caz.
Copiii vor lucra in paralel in cadrul atelierului de dezvoltare personala modalitati specifice, legate de subiectul sesiunii.
La finalul sesiunii, va veti reuni – copii si parinti pentru un exercitiu surpriza.
 
 
Sesiunea a III-a: Joi,, intre orele 17.30 – 20.00 – Abordarea eficienta si solutionarea armonioasa a conflictelor si rivalitatilor fraterne sau cu ceilalti membri ai familiei
 
Se vor aborda modalitati specifice de dezamorsare a conflictelor prin ascultare activa si exprimare adecvata cu situatia, de control al furiei si frustrarilor atat pentru adulti cat si pentru copii. Cum sa eficientizam si sa imbunatatim calitatea timpului petrecut cu copiii dar si modalitati de destindere in pofida lipsei timpului pentru familie.Cum sa ne eliberam de vinovatia de a nu fi parinti perfecti.
Copiii vor beneficia in paralel de atelierul de dezvoltare personala in camera separata, prin joc si empatie, pe subiecte legate de tema parintilor, din perspectiva copilului.
La finalul sesiunii, va veti reuni – copii si parinti pentru un exercitiu surpriza.
 
Beneficiile cursului

  • Parinti: veti afla si exersa modalitati noi, diferite de relationare, comunicare cu copiii, intelegere dar si respectare a nevoilor acestora, armonizare si eficienta, veti deveni parinti si mai priceputi, de care copiii dumneavoastra vor fi mandri.
  • Copii: sunt utilizate metode expresiv-creative precum desen, pictura, povesti, joc de rol care ii ajuta pe copii sa isi exprime emotiile, sa invinga timiditatea, sa depaseasca blocajele emotionale, fricile, anxietatea, sa isi dezvolte abilitatile de relationare, colaborare, dexteritatea manuala, spontaneitatea, creativitatea.

 
Coorndonatori:

  • Elena Cozma – psihoterapeut, formare in Psihodrama si Hipnoza clinica, experienta cu copii, adolescenti si adulti – psihoterapie individuala si grupuri de dezvoltare personala.

 

  • Iulia Pasarin – psihoterapeut integrativ autonom, membru al Colegiului Psihologilor din Romania si al Institutului Roman de Psihoterapie Integrativa.

Cursul se adreseaza:
–         copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani
–         parintilor, bunicilor, bonelor, educatorilor sau persoanelor care lucreaza cu copii.
 
Numar de locuri: 12, cu mentiunea ca la cursul pentru parinti pot participa unul sau ambii parinti
Durata: 2 ore ½
Cost pentru fiecare intalnire:

  • 40 ron / copil (include materialele folosite de copil – coli, acuarele, pensule, carton, creioane)
  • 50 ron / parinte (daca participa ambii parinti vor plati impreuna 70 ron)

 
Locatie
Calea 13 Septembrie nr. 71, bloc 69, sc.1, et.2, ap.5, interfon 5,  Bucuresti, sector 5 (zona Hotel Marriott, Palatul Parlamentului, se ajunge cu autobuzele 385 si 136)
 
Pentru inscrieri si informatii suplimentare: 0733.558.031; contact@centrulconfident.ro
Va asteptam cu drag!