Psiho-sexologie

[section background_repeat=”repeat” background_position=”center top” background_attachment=”static” background_scroll=”none”]
psihosexologie
Psiho-sexologia se ocupa de disfunctiile sexuale care au cauze psihogene. Presupunandu-se ca ati fost deja la medicul specialist si acesta v-a asigurat ca nu suferiti de o afectiune clinica, cu siguranta trebuie sa va adresati unui psiho-sexolog.
Disfunctiile sexuale netratate pot avea consecinte importante asupra persoanei care se confrunta cu asa ceva. Aceasta va tinde sa evite situatiile de apropiere intima percepute ca jenante, asociindu-le cu esecuri anterioare. Astfel va tinde sa se eschiveze  in a se angaja in relatii de teama ajungerii la momentul intimitatii. Poate recurge la scuze precum oboseala, o urgenta aparuta in ultim moment, ratandu-si astfel sansa de a se bucura construind si traind intr-o relatie cu cineva drag.
Principalele tulburari de dinamica sexuala sunt:
In cazul barbatilor:
– tulburari de erectie
– ejaculare precoce
– nepotrivire fizica
– lipsa dorintei in a se angaja in relatii sexuale cu partenera, in detrimentul masturbarii
In cazul femeilor:
– anorgasmia
– frigiditatea
– dispareunia
– vaginismul
Specialistii psiho-sexologi vin in intampinarea depasirii tulburarilor de natura sexuala cu ajutorul abordarilor care includ atat schimbarea gandurilor, emotiilor si comportamentului negativ legat de actul sexual, cat si prin oferirea teoretica de sexercitii pe care clientii le vor exersa acasa. Acolo unde este cazul se va lua in calcul reintregirea imaginii de sine si reafirmarea masculinitatii/feminitatii ca un tot si nu privite doar prin prisma performantei sexuale.
Prin identificarea cauzelor care au generat o atitudine depreciativa/evitanta  a comportamentului sexual, pentru fiecare caz in parte, specialistii CONFIDENT vor crea strategii personalizate. Depasirea dificultatilor vor fi urmate implicit de trairiea sentimentului de bucurie si satisfactie in plan sexual.
[/section]