Consiliere pentru Dezvoltare Personală (Coaching)

Consilierea (coaching-ul) adoptă un model educaţional, facilitator, pune accent pe autocunoaştere, se centrează cu precădere pe prezent şi pe viitor, iar demersul consilierii are o durată mai scurtă.

Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depăşească diverse stări sau situaţii cu care se confruntă în evoluţia personală şi profesională, valorificând şi dezvoltând resursele şi potenţialul propriu.

Specialistul în consiliere pentru dezvoltare personală este o persoană neutră, imparţială, care îi susţine pe clienţi în investigarea situaţiilor problemă şi facilitează explorarea soluţiilor potenţiale pentru reglarea eventualelor disfuncţionalităţi induse în plan personal şi în relaţiile socioprofesionale de către o serie de factori perturbatori extrem de variaţi printre care se înscriu:

– volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate în mod curent,

– multiplele responsabilităţi asumate în familie şi societate,

– imprevizibilitatea contextelor de lucru,

– dinamica schimbărilor şi nevoia continuă de adaptare în situaţii noi,

– presiunea informaţională etc.

Consilierul pentru dezvoltare personală stimulează identificarea şi alegerea soluţiei optime de către fiecare client pentru sine însuşi, pentru diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate şi a blocajelor temporare induse în evoluţia personală pe unul sau mai multe planuri.

Intervenţia specializată a consilierului pentru dezvoltare personală constă în ghidarea, susţinerea şi încurajarea interlocutorilor.

Prin intermediul unor tehnici şi instrumente specifice, consilierul sondează şi scoate in evidență propriile capacităţi şi resurse şi ajunge impreună la conştientizarea punctelor critice din existenţa proprie şi a posibilităţilor de depăşire a situaţiilor neconvenabile într-o manieră particularizată.

În acest scop, consilierul pentru dezvoltare personală facilitează accesul indivizilor la resursele interioare proprii, dezvoltă talentele şi potenţialul uman, îmbunătăţeşte calitatea vieţii personale şi profesionale a celor interesaţi să progreseze în plan individual sau colectiv şi contribuie la realizarea obiectivelor şi aspiraţiilor acestora.

Beneficii:

– în plan personal:
Îți dorești să te cunoști mai bine ca să devii cea mai optimă variantă a ta?
Vrei să îți îmbunătățești sau să îți dezvolți  relația cu tine și/sau ceilalți?
Ai o problemă și nu știi ce să faci cu ea?

Te afli intr-un impas în viața privată?
Îți cauți direcția în viață?

– în plan profesional:
Vrei să îți optimizezi cariera sau îți cauți direcția în viața profesională?
Ai de făcut alegeri sau de luat decizii și vrei să știi care sunt cele mai bune?
Vrei să îți îmbunătățești sau să îți dezvolți relația cu colegii?
Ai nevoie de claritate, performanță și optimizare pentru unele aspecte profesionale?

– în business:
Ești antreprenor și vrei să rezolvi anumite probleme, conflicte sau aspecte disfuncționale sau vrei să îți dezvolți afacerea?
Ai putere de decizie în business și ai nevoie de soluții pentru conflictele dintre departamente, pentru optimizarea proceselor sau pentru performanța în business?

Indiferent de situația cu care te confrunți te așteptăm să găsim impreună varinta optima pentru tine!

Venim în întâmpinarea dumneavoastră oferindu-vă GRATUIT o sedință de consiliere, la achiziționarea unui pachet de minim 4 sedințe.

Specialisti cu experienta in aproape toata gama de servicii de psihologie s-au reunit pentru a va sta la dispozitie si a va oferi profesionalism si seriozitate.