Curs: TRAUMA


Utilizarea cu usurinta a cuvantului „trauma” in loc de „durere”, „suferinta” sau „stres” este astazi destul de des intalnita.
In acest context, va propunem un workshop in cadrul caruia sa va familiarizati cu domeniul psihotraumatologiei („Stiinta care se ocupa cu cercetarea si tratamentul leziunilor sufletesti”, cf. P. Reidesser, G. Fischer) si sa dobanditi cunostinte de baza despre ce reprezinta trauma psihica.

Adresabilitate: psihologi, masteranzi/studenti la psihologie, asistenti sociali, medici si asistenti medicali.

In cadrul modulului I vom aborda urmatoarele subiecte, atat teoretic cat si practic (prezentare de studii de caz, exercitii): 
– Trauma psihica – definitie si diagnostic diferential cu:
– Eveniment traumatic, situatie traumatica, experienta traumatica, reactie traumatica, proces traumatictipuri de traume, conflicte emotionale legate de acestea
– Consecinte ale traumei – modificari din punct de vedere psihic, fizic, social, spiritual, fiziologic, cognitiv, emotional, comportamental, splitarea psihicului (conform teoriei lui Ruppert)
– Tulburarea de stres posttraumatic, criterii de diagnostic conform DSM 5 etc.

In cadrul modulului II se vor desfasura exercitii practice de lucru, precum si prezentarea unor studii de caz.

Trainer: Dana Ilie, psiholog clinician specialist, supervizor psihologie clinica, consilier psihologic, Master psihotraumatologie
La final se elibereaza adeverinte de participare si/sau adeverinte de practica pentru studenti.

Program de desfasurare:

Modul I – 17 februarie 2018, in intervalul orar 9:30 – 18:30.
Modul II – 18 februarie 2018, in intervalul orar 9:30 – 18:30.
La modulul II vor participa doar persoanele care au parcurs primul modul.

Locatia: Centrul CONFIDENT, Str.Sabinelor nr.98, parter, ap.1, interfon 1, Bucuresti – Transport RATB: autobuzul 385 (Unirii-Ghencea) sau 136 (Metrou Izvor-Leu).

Costul workshop-ului: 200 ron/modul.
Plata se efectueaza in avans, online sau prin ordin de plata, numai dupa transmiterea email-ului de inscriere si primirea facturii proforma, in contul CENTRULUI CONFIDENT:  RO37BTRLRONCRT0273056901, deschis la Banca Transilvania.
Inscrieri: transmiteti un email la  contact@centrulconfident.ro scriind la subiect „Curs Trauma„. Adaugati numele, prenumele si un numar de telefon.Veti primi un email de confirmare a inscrierii si detaliile de plata a cursului.
Informatii despre curs la numarul de telefon 0756310661