Depasirea dependențelor (de substanțe, jocuri de noroc, sex etc.)

Curs 07 Septembrie 2019, orele 09:00 – 17:00

Fiecare om este predispus să dezvolte anumite dependențe.

Acestea își fac locul în viața noastră din diverse motive: când ne simțim stresați sau nesiguri, când ne este frică de ceva, când nu avem o direcție sau încă nu ne-am găsit calea, când ne simțim neimportanți, abandonați sau singuri, când nu avem destulă încredere pentru a acționa/a face schimbări, când nu suntem împăcați cu noi înșine, cu trecutul, cu ceilalți, când nu avem răbdare și am dori ca lucrurile să se întâmple mai repede sau altfel decât ne așteptăm etc.

Ce vom învăța la acest curs:

  • Ce este dependența – când știm că este vorba despre ea?
  • Cum se instalează dependența? Ce roluri are aceasta în viața persoanei;
  • Creșterea motivației și menținerea acesteia în procesul renunțării;
  • Abordarea structurată a terapiei dependenței;
  • Cele mai eficiente tehnici și instrumente specifice terapiei dependențelor, culese din mai multe genuri de terapii, potrivite pentru variate genuri de persoane dependente;
  • Cum putem folosi patternul întăririi comportamentului adictiv drept resursă pentru reușita renunțării la adicție;

Cine poate participa?

Cursul se adresează persoanelor direct interesate pentru ele însele sau pentru cei apropiați, dar și psihologilor care se formează ca terapeuți.

Îi vizează de asemenea pe cei care conștientizează dezavantajele dependenței, pe cei care au încercat singuri să renunțe dar nu au găsit modalitatea eficientă.

Beneficiile participării la curs:

Participanții vor înțelege mai bine mecanismul comportamentului dependent, vor avea acces la cunoștinte, metode concrete și eficiente care le vor aduce celor interesați rezultate  în gestionarea impulsului adicției și ieșirea din cercul vicios (impuls, punerea în act a comportamentului dependent, vinovăție-deprimare, scăderea sentimentului de stimă personală, auto-ruinare).

Cursul este interactiv, se vor lua în discuție teme personale sau ale cunoscutilor.

Data cursului: 07 septembrie 2019, orele 09:00 – 17:00.

Unde: CENTRUL CONFIDENT, Str.Sabinelor nr.98, parter, ap.1, interfon 1, Bucuresti – Transport RATB: autobuzul 385 (Unirii-Ghencea) sau 136 (Metrou Izvor-Leu).

Cost:  200 lei/persoană

Plata se efectuează in avans, online, prin ordin de plată sau la sediul nostru, numai dupa transmiterea email-ului de îscriere și primirea confirmării .

Înscrieri și informații:

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul de aici sau să transmiteti email la contact@centrulconfident.ro mentionand la subject: „curs depasirea dependențelor”, iar în cuprins: numele, prenumele si un numar de telefon pentru eventuale informații de ultimă ora. Tel.: 0756.310.661/0730.811.997