Dezvoltare personala

Workshop de dezvoltare personala prin PSIHODRAMA, 09.08.2014 Sambata, orele 9.00 – 14.00dezvoltare personala

Workshopul de psihodrama este o metoda de psihoterapie, care permite participantilor sa isi regaseasca spontaneitatea, ofera o viziune diferita asupra experientelor de viata prin retrairea si regandirea lor dintr-o alta perspectiva.
 
Scopul psihodramei este sa ne ajute sa ne eliberam energia pentru a trai o viata libera de constrangeri ce generau suferinta.  In procesul psihodramatic gasim de multe ori similitudini cu situatiile traite de ceilalti participanti, ceea ce poate fi vindecator. Metodele de actiune sunt atat de puternice incat sa te ajute sa iti creezi o modalitate sigura de a te vindeca de trecut, de a iti revitaliza viata si a indrazni sa iti imaginezi viitorul asa cum ti-l doresti.
 
Jacob L. Moreno a fost inspirat pentru a crea Psihodrama la începutul anilor 1900 în Viena , pe cand privea cum se jucau copiii si cum gaseau rezolvari la dificultatile lor prin joc, din diferite roluri.
 
Psihodrama vine literalmente de la cuvintelele “psihic” in sensul de suflet si “drama” in sensul de actiune = “suflet in actiune”. Ea ofera posibilitatea de a trece la un nou nivel de intelegere, claritate si intregrare intr-un mediu securizant de experimentare.
 
Atelierele de psihodrama sunt recomandate pentru:
–         Rezolvarea conflictelor interioare
–         Vindecarea de durerea pierderii unei persoane dragi
–         Renuntarea la modele disfunctionale de comportament
–         Cresterea acceptarii si iubirii de sine
–         Eliminarea sentimentelor de depresie si anxietate
–         Construirea si cultivarea de relatii sanatoase
–         Explorarea si integrarea adecvata a provocarilor vietii
–         Descoperirea creativitatii si spontaneitatii
–         Clarificarea obiectivelor in viata
Cursul se adreseaza: oricaror persoane dornice de dezvoltare personala, de a afla lucruri noi despre ele insele, deschise catre autocunoastere si curioase in legatura cu metoda psihodramatica.
Numar de participanti: maxim 12.
Tinuta: se recomanda una lejera.
Durata: 5 ore – 9.00 – 14.00.  La cererea participantilor, se poate constitui grup de dezvoltare personala cu intalniri saptamanale/bilunare, in functie de preferinte.
Cost: 60 lei (pentru cine participa prima data) sau 50 lei pentru studenti/masteranzi sau persoanele care au mai participat la cursurile organizate la cabinet.
Locatie: Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69, sc.A, et.2, ap.5, interfon 5, sector 5, Bucuresti (langa Mega Image-ul de langa Palatul Parlamentului-Marriott) – se poate ajunge cu autobuzele 385 si 136.
Coordonator curs: Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut specialist cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Specializari si cursuri in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana. Despre traineri aici: http://www.psihoterapieconfident.ro/?page_id=8
Contact pentru inscrieri:  transmiteti, va rog, email cu subiectul “inscriere curs autocunoastere” la contact@cabinetdepsihoterapie.ro (mentionati si nr. dv. de telefon in email).
Tel. 0733.558.031 – Elena Cozma
 

Grup DEZVOLTARE PERSONALA, 15 septembrie 2014

relationare2
Orele sunt certificate de Asociatia Romana de Psihodrama Clasica (ARPsiC)  si recunoscute de Colegiul Psihologilor.
Asociatia Romana de Psihodrama Clasica (ARPsiC) este afiliata Federatiei Romane de Psihoterapie (FRP), Federatiei Organizatiilor Europene de Formare in Psihodrama (F.E.P.T.O) si acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania.
Beneficiile participarii la grup:
–        Posibilitatea identificarii si rezolvarii unor conflicte interioare
–       Identificarea unor modele disfunctionale de comportament si elaborarea de modele alternative adecvate in functie de situatie
–         Cresterea acceptarii si iubirii de sine
–         Gestionarea si combaterea sentimentelor negative prin generare de alternative
–         Construirea si cultivarea de relatii sanatoase
–         Explorarea si integrarea adecvata a provocarilor vietii
–           Sporirea flexibilitatii, descoperirea modalitatilor de detasare de problemele acute, in vederea gasirii solutiilor potrivite
–         (Re)descoperirea creativitatii si spontaneitatii
–           Sporirea increderii in sine, clarificarea obiectivelor in viata, cresterea autonomiei si independentei
–           Imbogatirea cu aptitudini, calitati si modele dezirabile prin interactiunea directa cu ceilalti participanti la grup.
Cui se adreseaza:
–  psihologilor in formare (obtinand astfel numarul de ore obligatorii cerute de Colegiul Psihologilor);
– studentilor la psihologie in ultimul an care dupa licenta doresc sa devina consilieri psihologici sau psihoterapeuti si care au nevoie de orele cerute de Colegiul Psihologilor;
– masteranzilor la psihologie;
– oricarei persoane dornice de autocunoastere si dezvoltare personala.
Grupul se va intalni pentru module de 20 ore, care se vor desfasura astfel: 3 ore saptamanal, lunea, incepand cu 15 septembrie 2014, orele 18.00-21.00. Participantii pot opta pentru cate module a 20 de ore le sunt necesare.
Cost: 20 lei/h. Plata se va face in avans pentru cate un modul, respectiv 400 lei/20 ore.
La finalul fiecarui modul se vor oferi certificate de dezvoltare personala, emise de Asociatia Romana de Psihodrama Clasica (ARPsiC) ,  recunoscute de Colegiul Psihologilor.
Orele de dezvoltare personala sunt necesare pentru acreditarea ca psihoterapeut sau consilier psihologic, cu conditia recunoasterii lor de catre scoala formatoare, in cazul alegerii formarii in cadrul altei scoli decat ARPsiC.
Certificatele se vor elibera pentru numarul de module pentru care se opteaza.
Locul intalnirii – Bucuresti, Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69, sc. A, ap.5 (Zona Hotel Marriott– langa Palatul Parlamentului).
Coordonatori grup:
– Doctor in psihologie ANGELA IONESCU – formator, psihoterapeut principal autonom;
– ELENA COZMA, psihoterapeut specialist autonom.
 
Grupul va incepe luni, 15 septembrie 2014,   locurile fiind limitate (maxim 12).
Pentru inscrieri : Trimiteti un email in subiectul caruia sa mentionati : « Curs dezvoltare personala », transmitand numele, prenumele si un nr. de telefon, la:  elena.cozma@yahoo.com . Ulterior veti primi un email de confirmare a inscrierii.
Contact pentru informatii suplimentare: 0733.558.031 (Elena Cozma) sau 0745.418.132 (Angela Ionescu).
 
 

DEZVOLTARE PERSONALA/TERAPIE de grup in fiecare marti seara

 
Grup de DEZVOLTARE PERSONALA/TERAPIE de grup – intalniri in fiecare marti seara: 19.00 – 21.00fii pozitiv
Participarea la acest grup ofera  participantilor posibilitatea intelegerii cauzei modului repetitiv, disfunctional de relationare, depasirii blocajelor psihologice, dobandirii unor unelte practice, abilitati pentru a nu mai repeta greselile trecutului, pentru a face alegeri constructive, congruente cu planurile personale propuse.
Participand la intalnirile grupului de crestere personala, veti putea dobandi:
–         Rezolvarea conflictelor interioare
–         Vindecarea de durerea pierderii unei persoane dragi
–         Renuntarea la modele disfunctionale de comportament
–         Cresterea acceptarii si iubirii de sine
–         Eliminarea sentimentelor de depresie si anxietate
–         Construirea si cultivarea de relatii sanatoase
–         Explorarea si integrarea adecvata a provocarilor vietii
–         Descoperirea creativitatii si spontaneitatii
–         Clarificarea obiectivelor in viata
Cursul se adreseaza: oricaror persoane dornice de dezvoltare personala, de a afla lucruri noi despre ele insele, deschise catre autocunoastere si curioase in legatura cu metoda psihodramatica.
Cand: Intalnirile vor avea loc in fiecare marti, de la 19.00 la 21.00. Ziua se poate schimba la cererea grupului.
Cursul se desfasoara intr-un cadru securizant, de sustinere, unde nu se accepta etichetarile si criticile, participantii simtindu-se intelesi si sustinuti.
Numar optim de participanti: 8-14 persoane.
Locul intalnirii – Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69, sc.A, et.2, ap.5, interfon 5, sector 5, Bucuresti (langa Mega Image-ul de langa Palatul Parlamentului-Marriott) – se poate ajunge cu autobuzele 385 si 136.
Pretul: 40 lei/intalnire (2 h). Plata se va face in avans pentru un numar de 10 intalniri (400 lei/10 intalniri a cate doua ore).
Coordonator  grup:
Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut specialist cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, specializari si cursuri in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.
Contact pentru inscrieri: Elena Cozma – elena.cozma@yahoo.com,  tel. 0733.558.031
contact@cabinetdepsihoterapie.ro
 
 

Lasă un răspuns