Curs cu credite CPR – TULBURĂRILE DE PERSONALITATE – evaluare și intervenţie psihologică, ONLINE

 • martie 13, 2021
 • 09:00 - 19:00
 • ONLINE
 • 0756.310.661/ 0730.811.997

TULBURĂRILE DE PERSONALITATE – evaluare și intervenţie psihologică

un curs acreditat cu 10 credite CPR

CURS ONLINE

 

De acum, cursurile se susțin exclusiv în sistem ONLINE, conform: Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.32/2020, art.IX  care reglementează modalitatea susținerii cursurilor de formare profesională online și conform Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020.

Cursul va fi susținut în sistem de videoconferință și transmis live prin intermediul unei platforme online accesibilă pentru toți cursanții înscriși. Ce ai de făcut este să dai click pe link-ul primit la înscriere și te vei conecta cu trainerul și ceilalți participanți.

Astfel:

–  vei putea urmări prezentarea cursului și imaginile din sala de curs în timp real

–  formatorul îți poate răspunde live la întrebări

–  vei putea interacționa la nivel de grup, subgrup sau individual cu ceilalți participanți

– suportul de curs și fișele de lucru (după caz) vor fi transmise în format .pdf fiecărui cursant înainte de începerea evenimentului.

OBIECTIVELE CURSULUI:

Cursul vizează dobândirea de către participanți a următoarelor competențe teoretice generale:

 • însuşirea abilităţilor de abordare a pacientului cu tulburare de personalitate în procesul de evaluare psihologică
 • abilitatea de a aplica şi interpreta testele aplicate; abilitatea de a pune un psihodiagnotisic pe baza criteriilor DSM-V si ICD-10
 • dezvoltatea abilităților de intervenție psihologică specifice abodării pacientului cu tulburare de personalitate
 • redactarea raportului de psihodiagnostic

La sfârșitul programului cursanţii vor cunoaşte şi vor putea aplica în practica curentă informațiile teoretice şi practic-aplicative de abordare, evaluare psihologică a adultului cu tulburare de personalitate, scorarea testelor aplicate, integrarea rezultatelor şi redactarea raportului de psihodiagnostic, precum şi metode de interventie psihologica in tulburările de personalitate paranoidă, schizoidă, schizotipala; histrionică, narcisistă; evitantă, dependentă, obsesiv-compulsivă.

Cursul se adresează:

 • psihologilor clinicieni, psihoterapeuţilor, consilierilor psihologici, altor psihologi interesaţi de evaluarea și intervenția psihologică în lucrul cu copii, adulți și vârstnici
 • oricărei persoane dornică dezvoltare personală și de cunoaștere a modului cum funcționează psihicul uman.

TEME ABORDATE:

 • Consimţământ informat
 • Prezenarea probelor și metodelor utilizate în identificarea tulburării de personalitat
 • Diferența dintre trăsături accentuate de personalitate şi tulbuări de personalitate
 • Model de fișă de observație a pacientului în relație cu psihologu
 • Prezentare teste utilizate: NEO-PI-R, SEC, GAF
 • Prezenare model raport de evaluare cu psihodiagnostic
 • Prezentare metode de intervenție psihologică – restructurare cognitivă și emoțională, respirație conștientă, tehnici de relaxare, vizualizare, imagerie ghidată, joc de rol, recadrare, etc.
 • Metode de intervenţie
 • Prezentare studii caz

TEMATICĂ:

1. Noţiuni teoretice

 • Abordarea pacientului
 • Consimțământ informat și GDPR
 • Tulburările de personalitate  – delimitări conceptuale, definiții
 • Clasificarea tulburărilor de personalitate
 • Caracteristici și criterii de diagnostic după DSM-V si ICD-10

2. Apecte practic-aplicative în evaluarea şi psihodiagnosticul tulburărilor de personalitate paranoidă, schizoidă, schizotipala; histrionică, narcisistă; evitantă,dependentă, obsesiv-compulsivă.

 • Metode și instrumente de evaluare psihodiagnostică
 • Anamneza clinică care cuprinde observarea pacientului, interviul, obținerea de date biografice pentru a înțelege stilul de viață, mediul de dezvoltare care pot fi factori predispozanți în dezvoltarea unor afecțiuni / tulburări, istoricul bolii
 • Prezentare metode si instrumente aplicate – NEO-PI-R, SEC, GAF
 • Prezentare metode de intervenție psihologică – restructurare cognitivă și emoțională, respirație conștientă, tehnici de relaxare, vizualizare, imagerie ghidată, joc de rol, recadrare, etc.
 • Prezentare studiu de caz pentru tulburarile de personalitate prezentate
 • Lucru pe grupe

FORMATOR:

Iulia Elena Păsărin, psiholog clinician specialist, psihoterapeut integrativ specialist, practicant autorizat Tehnici de Eliberare Emotionala (EFT). Despre formator: AICI.

DATA CURSULUI:

13 martie 2021, orele 9.00 – 19.00

Numărul de ore/credite:

10 ore/ 10 credite.

LOCAȚIA: ONLINE

După încetarea stării de urgență: la ASOCIAȚIA “CONFIDENT” PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ, str. Uranus, nr.132A, etaj 2, sector 5, București – pentru hartă, click AICI.

 

TAXA de PARTICIPARE:  

– 300 lei/persoană (cu 10 credite CPR – pentru psihologi).

Pentru grupuri organizate, de cel puțin 10 persoane, puteți obține un tarif special. Puteți achita online cu un card bancar, prin transfer bancar sau numerar la sediul nostru.

Dacă ai mai participat la cursurile noastre și beneficiezi de un voucher valoric, te rugăm să menționezi valoarea voucherului și cursul la care ai participat și vei achita doar diferența de plată a taxei de participare.

Pentru înscriere și detalii plată: 

                                                                          click aici

Vom emite automat o factura proformă pentru care avem nevoie de:

 • adresa ta din CI – pentru persoană fizică
 • datele fiscale si adresă – pentru persoana juridică
 • Nume si prenume complet, cu diacritice, exact cum vor apare pe Diploma cu credite CPR si codul de parafă (dacă sunteți psiholog)

 

Ce primești în urma participării la curs:

– Un certificat de participare (pentru cei care nu participă pentru credite), din partea Asociației ”Confident” pentru dezvoltare personală și profesională, care dovedeşte intenţia dumneavoastră de dezvoltare şi perfecţionare pe un anumit domeniu, importante fiind însă lucrurile învăţate la curs. Certificatul are valabilitate juridică în raport cu eventualii angajatori, terţi, lucrul în proiecte cu finanţare europeană, acestea reprezentând în sine un punct în plus în CV-ul dumneavoastră;

– O adeverință care certifică participarea la curs, valabilă până va fi gata diploma de participare  (cu credite) eliberată de Colegiul Psihologilor, doar la cerere și doar pentru situația în care este o urgență, altfel diploma cu credite este gata cam in două-trei săptămâni  de la susținerea cursului.

– Diploma cu 10 credite CPR, după ce va fi eliberată de Colegiul Psihologilor. Diploma este transmisă de Colegiul Psihologilor în format electronic și tot așa o veți primi și dumneavoastră, pe email;

Un voucher de 50 RON pe care îl puteți folosi pentru oricare dintre cursurile CENTRULUI CONFIDENT sau ale CONFIDENT BUSINESS TRAINING, valabil pe durata unui an de la primirea lui.  Voucherul nu se cumulează cu alte reduceri sau cu alt voucher.

În taxa de curs sunt incluse: activitatea de predare, activități practice, suportul de curs,  fișe și materiale de lucru, coffee-break-uri (pentru cursurile care se susțin în sală), diploma cu credite CPR.

Înscriere și detalii aici:

                                                                              înscriere curs

Puteți să ne trimiteti un email la asociatia@centrulconfident.ro menționând la subiect: „Curs Psihotrauma”, iar în mesaj numele, prenumele, codul de parafă (dacă sunteți psiholog și doriți credite CPR) și un număr de telefon pentru eventuale informații suplimentare (0756.310.661, 0730.811.997).

Organizatorul își rezervă dreptul de a face modificări în programarea datelor cursurilor, în funcție de cerințele administrative și opțiunile participanților, anunțând în timp util modificările.

ALBUME FOTO DE LA CURSURILE ANTERIOARE:

Curs,  Ianuarie 2021, București 

Curs,  Octombrie 2020, București 

Datele cursului

Locația: ONLINE

ASOCIAȚIA ”CONFIDENT” PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ, Str. Uranus, nr. 132A, etaj 2, Sector 5, București

300 lei/persoană (cu 10 credite CPR – pentru psihologi).

Pentru grupuri organizate (minim 10 persoane), oferim un tarif special!

LOCURILE DISPONIBILE SE EPUIZEAZĂ RAPID!

              Înscrie-te aici la curs 

Pentru detalii suplimentare: telefon 0756.310.661, 0730.811.997 sau email asociatia@centrulconfident.ro

Trainer

Iulia Pasarin

Psiholog clinician specialist, psihoterapeut integrativ specialist, practicant autorizat Tehnici de Eliberare Emotionala (EFT)

CONFIDENT își propune să promoveze sănătatea mintală și emoțională a oamenilor contribuind eficient la imbunătațirea calității vieții lor.