Alina StochitaConsilier vocational si pentru orientare in cariera

Alina Stochita
Specializari
  • Time management / Încredere în șine / Motivație
  • Redactarea scrisorii de intenție și a CV-ului
  • Interviul de angajare
  • Plan de acțiune pe termen scurt / mediu / lung
  • Plan de carieră
  • Oferta locurilor de muncă și compatibilitatea cu acestea în funcție de profilul profesional
  • Identificarea importanței activității de voluntariat și a ONG-urilor de pe piață din România.

Alina este Trainer și Consultant în carieră GCDF. Are experiență în domeniul resurselor umane, al dezvoltării profesionale și personale furnizând cursuri de specialitate și workshopuri pentru ONG-uri, organizații private și pentru publicul larg. Până în prezent a format peste 200 consilieri vocaționali și a avut peste 1.000 de participanți la trainingurile susținute de ea. Activitatea de consultant în carieră GCDF și-o desfășoară în cadrul asociațiilor de profil, al organizațiilor private, dar și în anumite proiecte europene, având până în prezent 500+ tineri și adulți consiliați vocațional.

Misiunea Alinei este să ajute oamenii să se cunoască mai bine, să-și valorifice la maxim potențialul.

Este o persoană deschisă, sociabila și care dorește în permanență să se îmbunătățească. Apreciază valoarea oamenilor și se bucură când le poate oferii suport în dezvoltarea lor profesională. Obiectivul ei este să îi ajute pe ceilalți să-și cunoască și să-și valorifice potențialul și resursele, pentru a ajunge să facă ceea ce le place și le aduce împlinire pe plan profesional.

Alina este Trainer și Consultant în carieră GCDF. Are experiență în domeniul resurselor umane, al dezvoltării profesionale și personale furnizând cursuri de specialitate și workshopuri pentru ONG-uri, organizații private și pentru publicul larg. Pana în prezent a format aproximativ 130 consilieri vocaționali și a avut peste 800 de participanți la trainingurile susținute de ea. Activitatea de consultant în carieră GCDF și-o desfășoară în cadrul asociațiilor de profil, al organizațiilor private, dar și în anumite proiecte europene, având până în prezent 500+ tineri și adulți consiliați vocațional.

Este o persoană deschisă, sociabila și care dorește în permanență să se îmbunătățească.  Apreciază valoarea oamenilor și se bucură când le poate oferii suport în dezvoltarea lor profesională. Obiectivul ei este să îi ajute pe ceilalți să-și cunoască și să-și valorifice potențialul și resursele, pentru a ajunge să facă ceea ce le place și le aduce împlinire pe plan profesional.

În cadrul procesului de consiliere în carieră utilizează tehnici și metode specifice, învățându-și clienții să le poată aplică la rândul lor atunci când consideră că este necesar.  Isi sprijină clienții în a-și descoperi propriile resurse, personalitatea și îi ghidează către programe de formare potrivite nevoilor lor, în vederea atingerii obiectivelor acestora.

Are disponibilitate pentru consilere ONLINE, clienții săi fiind persoane relocate în alte țări sau alte orașe care doresc să își îndeplinească anumite nevoi pe planul profesional cu ajutorul unui specialist în carieră.

Este orientată către client, fiind capabilă să stabilească o relație autentică cu aceștia. Alină a avut rezultate excelente cu persoane care se confruntau cu dificultăți pe plan profesional.

Este trainer / formator în cadrul Confident Training & Consulting, organizând cursuri de specializare și workshopuri: Consilier vocațional, Portofoliu de angajare, Interviul de angajare, Managementul resurselor umane și alte evenimente ce au că pion central carieră.

Misiunea ei este să ajute oamenii să se cunoască mai bine, să-și valorifice potențialul, dar și resursele și să ajungă să facă ceea ce le place și le aduce împlinire pe plan profesional.

Afilierile sale:

o   Asociația P.A.S. spre Dezvoltare

o   NBCC România

o   Asociația Consilierilor Români

o   pemeserie.ro

Autocunoaștere:

o   Abilități / Aptitudini / Valori / Interese / Puncte forțe / Puncte slabe / Abilități transferabile/ Roluri

o   Time management / Încredere în șine / Motivație

Alegerea filierei educaționale:

o   Testare

o   Ofertă educațională de pe piață din România și din străinătate

o   Redactarea scrisorii de intenție și a CV-ului

o   Identificarea importanței activității de voluntariat și a ONG-urilor de pe piață din România.

Alegerea filierei profesionale:

o   Testare

o   Ofertă locurilor de muncă și compatibilitatea cu acestea în funcție de profilul profesional

o   Interviul de angajare

o   Redactarea CV-ului și a scrisorii de intenție / scrisorii de mulțumire

Fixarea scopurilor:

o   Luarea deciziilor

o   Definirea obiectivelor SMART

o   Plan de acțiune pe termen scurt / mediu / lung

o   Plan de carieră

În funcție de nevoia fiecărui client se va construi un plan personalizat de activitate al ședințelor de consiliere ce poate include și alte aspecte ce nu sunt menționate mai sus.

Evaluări individuale:

o   Test de interese (SDS) – Oferă o viziune clară supra domeniilor în care ai putea să îți desfășori activitatea profesională, dar și sugestii cu privire la interesele și valorile personale. Te va ajută să iei o decizie cu privire la alegerea carierei. (Durată: 30 minute)

o   Test de personalitate (BFQ) – Oferă o viziune mai clară asupra personalității tale, analizată în funcție de cele 5 caracteristici comportamentale: stabilitate emoțională, extraversie, deschidere mentală / spre experiență, agreabilitate și conștiinciozitate. Te va ajută să descoperi domeniu profesional conform cu personalitatea ta. (Durată: 30 minute)

o   Test de inteligență (IST) – Oferă o evaluare a nivelului general al aptitudinilor individuale, determină tipul dominant de inteligență și capacitatea cognitivă.  Te va ajută să îți dai seamă ce planuri trebuie să îți faci în funcție de IQ –ul tău, astfel încât să ajungi să ai o carieră de succes. (Durată: 90 minute)

Este recomandat că în urmă testării să optezi și pentru o ședința de consiliere în vederea obținerii unei viziuni de ansamblu în ceea ce privește citirea interpretări testelor.

CONFIDENT își propune să promoveze sănătatea mintală și emoțională a oamenilor contribuind eficient la îmbunătațirea calității vieții lor.

Program Servicii Consiliere / Psihoterapie
Luni 09:00-21:00
Marti 09:00-21:00
Miercuri 09:00-21:00
Joi 09:00-21:00
Vineri 09:00-21:00
Sambata 09:00-16:00
Duminica INCHIS

Pentru orice întrebări, nu ezitați să ne contactați!