Alina StochitaConsilier vocational si pentru orientare in cariera

Alina Stochita
Specializari
  • Time management / Incredere in sine / Motivatie
  • Redactarea scrisorii de intentie si a CV-ului
  • Interviul de angajare
  • Plan de actiune pe termen scurt / mediu / lung
  • Plan de cariera
  • Oferta locurilor de munca si compatibilitatea cu acestea in functie de profilul profesional
  • Identificarea importantei activitatii de voluntariat si a ONG-urilor de pe piata din Romania.

Alina este Trainer si Consultant in cariera GCDF. Are experienta in domeniul resurselor umane, al dezvoltarii profesionale si personale furnizand cursuri de specialitate si workshopuri pentru ONG-uri, organizatii private si pentru publicul larg. Pana in prezent a format aproximativ 130 consilieri vocationali si a avut peste 800 de participanti la trainingurile sustinute de ea. Activitatea de consultant in cariera GCDF si-o desfasoara in cadrul asociatiilor de profil, al organizatiilor private, dar si in anumite proiecte europene, avand pana in prezent 500+ tineri si adulti consiliati vocational.

Misiunea ei este sa ajute oamenii sa se cunoasca mai bine, sa-si valorifice potentialul.

Este o persoana deschisa, sociabila si care doreste in permanenta sa se imbunatateasca. Apreciaza valoarea oamenilor si se bucura cand le poate oferii suport in dezvoltarea lor profesionala. Obiectivul ei este sa ii ajute pe ceilalti sa-si cunoasca si sa-si valorifice potentialul si resursele, pentru a ajunge sa faca ceea ce le place si le aduce implinire pe plan profesional.

Alina este Trainer si Consultant in cariera GCDF. Are experienta in domeniul resurselor umane, al dezvoltarii profesionale si personale furnizand cursuri de specialitate si workshopuri pentru ONG-uri, organizatii private si pentru publicul larg. Pana in prezent a format aproximativ 130 consilieri vocationali si a avut peste 800 de participanti la trainingurile sustinute de ea. Activitatea de consultant in cariera GCDF si-o desfasoara in cadrul asociatiilor de profil, al organizatiilor private, dar si in anumite proiecte europene, avand pana in prezent 500+ tineri si adulti consiliati vocational.

Este o persoana deschisa, sociabila si care doreste in permanenta sa se imbunatateasca.  Apreciaza valoarea oamenilor si se bucura cand le poate oferii suport in dezvoltarea lor profesionala. Obiectivul ei este sa ii ajute pe ceilalti sa-si cunoasca si sa-si valorifice potentialul si resursele, pentru a ajunge sa faca ceea ce le place si le aduce implinire pe plan profesional.

In cadrul procesului de consiliere in cariera utilizeaza tehnici si metode specifice, invatandu-si clientii sa le poata aplica la randul lor atunci cand considera ca este necesar.  Isi sprijina clientii in a-si descoperi propriile resurse, personalitatea si ii ghideaza catre programe de formare potrivite nevoilor lor, in vederea atingerii obiectivelor acestora.

Are disponibilitate pentru consilere ONLINE, clientii sai fiind persoane relocate in alte tari sau alte orase care doresc sa isi indeplineasca anumite nevoi pe planul profesional cu ajutorul unui specialist in cariera.

Este orientata catre client, fiind capabila sa stabileasca o relatie autentica cu acestia. Alina a avut rezultate excelente cu persoane care se confruntau cu dificultati pe plan profesional.

Este trainer / formator in cadrul Confident Training & Consulting, organizand cursuri de specializare si workshopuri: Consilier vocational, Portofoliu de angajare, Interviul de angajare, Managementul resurselor umane si alte evenimente ce au ca pion central cariera.

Misiunea ei este sa ajute oamenii sa se cunoasca mai bine, sa-si valorifice potentialul, dar si resursele si sa ajunga sa faca ceea ce le place si le aduce implinire pe plan profesional.

Afilierile sale:

o   Asociatia P.A.S. spre Dezvoltare

o   NBCC Romania

o   Asociatia Consilierilor Romani

o   pemeserie.ro

Autocunoastere:

o   Abilitati / Aptitudini / Valori / Interese / Puncte forte / Puncte slabe / Abilitati transferabile/ Roluri

o   Time management / Incredere in sine / Motivatie

Alegerea filierei educationale:

o   Testare

o   Oferta educationala de pe piata din Romania si din strainatate

o   Redactarea scrisorii de intentie si a CV-ului

o   Identificarea importantei activitatii de voluntariat si a ONG-urilor de pe piata din Romania.

Alegerea filierei profesionale:

o   Testare

o   Oferta locurilor de munca si compatibilitatea cu acestea in functie de profilul profesional

o   Interviul de angajare

o   Redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie / scrisorii de multumire

Fixarea scopurilor:

o   Luarea deciziilor

o   Definirea obiectivelor SMART

o   Plan de actiune pe termen scurt / mediu / lung

o   Plan de cariera

In functie de nevoia fiecarui client se va construi un plan personalizat de activitate al sedintelor de consiliere ce poate include si alte aspecte ce nu sunt mentionate mai sus. 

Evaluari individuale:

o   Test de interese (SDS) – Ofera o viziune clara supra domeniilor in care ai putea sa iti desfasori activitatea profesionala, dar si sugestii cu privire la interesele si valorile personale. Te va ajuta sa iei o decizie cu privire la alegerea carierei. (Durata: 30 minute)

o   Test de personalitate (BFQ) – Ofera o viziune mai clara asupra personalitatii tale, analizata in functie de cele 5 caracteristici comportamentale: stabilitate emotionala, extraversie, deschidere mentala / spre experienta, agreabilitate si constiinciozitate. Te va ajuta sa descoperi domeniu profesional conform cu personalitatea ta. (Durata: 30 minute)

o   Test de inteligenta (IST) – Ofera o evaluare a nivelului general al aptitudinilor individuale, determina tipul dominant de inteligenta si capacitatea cognitiva.  Te va ajuta sa iti dai seama ce planuri trebuie sa iti faci in functie de IQ –ul tau, astfel incat sa ajungi sa ai o cariera de succes. (Durata: 90 minute)

Este recomandat ca in urma testarii sa optezi si pentru o sedinta de consiliere in vederea obtinerii unei viziuni de ansamblu in ceea ce priveste citirea interpretari testelor.

CONFIDENT isi propune sa promoveze sanatatea mintala si emotionala a oamenilor contribuind eficient la imbunatatirea calitatii vietii lor.

Program Servicii Consiliere / Psihoterapie
Luni 09:00-21:00
Marti 09:00-21:00
Miercuri 09:00-21:00
Joi 09:00-21:00
Vineri 09:00-21:00
Sambata 09:00-16:00
Duminica INCHIS

Pentru orice intrebari, nu ezitati sa ne contactati!