Lorena MincuLogoped, psihoterapeut

Lorena 1
Specializari
  • Logopedie
  • Psihoterapeut

Am o experienţă de peste 20 de ani in terapia tulburărilor de limbaj şi am fost mereu preocupată de dezvoltarea mea ca  practician in lucrul cu copiii.

Sunt licenţiată în Psihopedagogie specială la Universitatea Bucureşti, cu un Master în Educaţie integrată și acum sunt psiholog principal în specialitatea Psihopedagogie specială

Am o experienţă de peste 20 de ani în terapia tulburărilor de limbaj şi am fost mereu preocupată de dezvoltarea mea ca  practician în lucrul cu copiii.

În acest sens m-am format că psihoterapeut în Psihodramă clasică şi terapeut ocupaţional .

Am acordat întotdeauna o mare atenţie setării cadrului terapeutic şi relaţionării cu micuţii mei clienți. Consider la fel de important ca tehnicile folosite în intervenţia logopedică este construirea unei relaţii cu copilul, în care acesta să vină cu plăcere la terapie şi să îşi formeze motivaţia internă spre corectare. Cum am putea oare să facem acest lucru  decât țînând seama de modul în care acţionează şi  invaţă un preşcolar, adică prin joc!

De aceea, formările urmate m-au ajutat să mă conectez mai mult la nevoile copilului şi să dezvolt tehnici noi pe care să le aplic în contextul intervenţiei logopedice, vizând atât deblocarea afectivă a copilului şi dezvoltarea limbajului conform nivelului vârstei cronologice, cât şi imbunătăţirea imaginii de sine reflectată în conduite eficiente interpersonale.

Sunt mamă a 2 copii şi sunt pasionată de educaţia democratică, bazată pe  respect, dragoste şi înţelegere, pe o atitudine pozitivă și caldă, pe reguli fară pedepse și fară recompense, pe ascultare activă şi rezolvarea problemelor cu căştig de ambele parţi. Din anul 2018 sunt educator parental Circle of Security® Internațional, un program suport care îi ajută pe părinţi şi educatori să înţeleagă care sunt nevoile din spatele comportamentelor copiilor, şi care ar fi metodele prin care ei işi pot accesa, prin auto-reflecţie şi dedicaţie, capacităţile naturale de a fi alături de copii, spre binele acestora.

CONFIDENT își propune să promoveze sănătatea mintală și emoțională a oamenilor contribuind eficient la îmbunătațirea calității vieții lor.

Program Servicii Consiliere / Psihoterapie
Luni 09:00-21:00
Marti 09:00-21:00
Miercuri 09:00-21:00
Joi 09:00-21:00
Vineri 09:00-21:00
Sambata 09:00-16:00
Duminica INCHIS

Pentru orice întrebări, nu ezitați să ne contactați!