Lorena MincuLogoped, psihoterapeut

lorena-mincu
Specializari
  • Logopedie
  • Psihoterapeut

Am o experienţă de peste 20 de ani in terapia tulburărilor de limbaj şi am fost mereu preocupată de dezvoltarea mea ca  practician in lucrul cu copiii.

Sunt licenţiată in Psihopedagogie specială la Universitatea Bucureşti, unde am facut si un Master in Educaţie integrată.

Am o experienţă de peste 20 de ani in terapia tulburărilor de limbaj şi am fost mereu preocupată de dezvoltarea mea ca  practician in lucrul cu copiii.

In acest sens m-am format ca psihoterapeut in Psihodramă clasică şi  ca terapeut ocupaţional .

Am acordat intotdeauna o mare atenţie setării cadrului terapeutic şi relaţionării cu micuţii mei clienti. Consider că la fel de importantă ca tehnicile folosite in intervenţia logopedică este construirea unei relaţii cu copilul, in care acesta să vină cu plăcere la terapie şi să işi formeze motivaţia internă spre corectare. Şi cum am putea face acest lucru  dacă nu ţinand cont de modul in care acţionează şi  invaţă un preşcolar, prin joc.

De aceea, formările pe care le-am făcut m-au ajutat sa ma conectez mai mult la nevoile copilului şi sa dezvolt tehnici noi pe care să le aplic in contextul intervenţiei logopedice, vizând atât deblocarea afectivă a copilului şi dezvoltarea limbajului conform nivelului vârstei cronologice, cât şi imbunătăţirea imaginii de sine reflectată in conduite eficiente interpersonale.

Sunt mamă a 2 copii şi sunt pasionată de educaţia democratică, bazată pe  respect, dragoste şi inţelegere, pe o atitudine pozitivă si caldă, pe reguli fară pedepse si fară recompense, pe ascultare activă şi rezolvarea problemelor cu caştig de ambele parţi. Din anul 2018 sunt educator parental Circle of Security® International, un program suport care ii ajută pe părinţi şi educatori să inţeleagă care sunt nevoile din spatele comportamentelor copiilor, şi care ar fi metodele prin care ei işi pot accesa, prin auto-reflecţie şi dedicaţie, capacităţile naturale de a fi alături de copii, spre binele acestora.

CONFIDENT își propune să promoveze sănătatea mintală și emoțională a oamenilor contribuind eficient la îmbunătațirea calității vieții lor.

Program Servicii Consiliere / Psihoterapie
Luni 09:00-21:00
Marti 09:00-21:00
Miercuri 09:00-21:00
Joi 09:00-21:00
Vineri 09:00-21:00
Sambata 09:00-16:00
Duminica INCHIS

Pentru orice întrebări, nu ezitați să ne contactați!