Automotiveaza-te!

Foarte multe persoane nu au resursele necesare sa porneasca un proiect nou, iar un procent destul de mare incep activitatile dar le abandoneaza inainte de a le finaliza. Putem vorbi despre un pattern de autosabotare in cazul in care ni se intampla sa acumulam renuntare dupa renuntare, indiferent care ar fi argumentele pe care le gasim.

Pentru a obtine ceea ce iti doresti este nevoie de automotivare continua si implicare in activitati pentru a atinge telul propus.

Ceea ce este esential ca prim pas este sa iti setezi obiectivele cat mai realist pentru a le putea atinge.  Planul de pornire trebuie sa contina toate informatiile in ceea ce priveste scopul: de cand incep, pana cand va dura, ce imi trebuie, ce am deja, ce investesc, cine ma poate ajuta? Pentru a nu avea parte de dezamagiri in acest proces este ideal sa te bazezi pe propiile forte.

Pentru a-ti da seama cu ce te poate ajuta si cu ce nu aceasta schimbare poti realiza o lista motivationala cu doua coloane: avantajele schimbarii si dezavantajele complacerii in a nu face schimbarea.  Este bine ca aceste lucruri sa fie analizate atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Pentru a te stimula si a reactiva continuu motivatia pana la atingerea scopului, este indicat ca lista aceasta sa fie recitita pentru reamintirea rationamentului initial.

Este bine sa fii constient si de factorii de risc cu care te poti confrunta in acest proces al schimbarii.  Autosabotorii cei mai cunoscuti sunt: evitarea, amanarea, compararea cu succesul altora, fricile – mai ales cea de succes. Este bine ca acestea sa fie constientizate si sa gasesti forta de a merge in continuare pe drumul pe care l-ai ales.

Nu este nicio nenorocire cand gresesti sau cand nu iti iese ceva asa cum te asteptai. Este normal sa nu stim sa realizam toate activitatile din prima, important este sa nu ne delasam de la prima incercare, ci sa perseveram, deoarece la un moment dat ceea ce parea dificil la inceput va deveni chiar usor.

Foloseste imagini motivationale, acest lucru te va ajuta sa te menti motivat pentru a atinge obiectivul propus.

Este important sa nu treaca o zi  fara a contribui macar putin la planul stabilit. Este esential sa te implici cat mai mult si sa iti calibrezi resursele interioare cu efortul pe care trebuie sa il depui.

Eliminarea limbajului problema ca: „nu pot, nu stiu, nu reusesc” si il inlocuim cu: „ stiu ca este greu, dar nu imposibil; schimbarea merita facuta si am sa reusesc;  pot sa fac asta”.

Succesul nu se masoara prin ceea ce ai infaptuit, ci prin obstacolele pe care le-ai biruit in cale.

Simti ca nu reusesti de unul singur? Pare greu sa gasesti drumul pe care sa pornesti? Nu ezita sa ceri ajutorul unui specialist. Centrul Confident vine in sprijinul tau, pentru ca nimic nu este imposibil, trebuie doar sa vezi asta!

Echipa CONFIDENTLasă un răspuns