Terapie Dependenta de jocuri de noroc

Dependenta de jocuri de noroc sau gambling afecteaza foarte multe persoane. Ca si in cazul alcoolului sau drogurilor, dependenta de jocuri de noroc poate afecta major viata celui care se confrunta cu dependenta, conducandu-l pe acesta si cei apropiati lui in situatii financiare critice.

Simptome dependenta jocuri de noroc:

–          Devin nelinistiti, irascibili cand incearca sa renunte la jocurile de noroc

–         Joaca pentru a scapa de sentimente de tristete sau anxietate

–         Se dedau la acte reprobabile pentru a face rost de bani pentru joc

–         Joaca sume din ce in ce mai mari din dorinta de a acoperi pierderile anterioare

–         Esueaza de multe ori cand doresc sa se lase de jocurile de noroc

–         Isi pierd serviciul, relatiile, studiile sau oportunitatile profesionale datorita gambling-ului

–         Mint referitor la sumele de bani pierdute la jocuri

–         Imprumuta bani pentru a-i juca

–         Simt nevoia de miza mare pentru a simti mai multa adrenalina

–         Petrec mult timp gandindu-se intens la cum sa joace mai bine, cum sa castige mai mult, rememoreaza momente din timpul jocului sau gandesc modalitati noi de a obtine banii pentru jocuri

Pentru a reusi sa se opreasca din jucat, persoana trebuie sa recunoasca ca este dependent de jocurile de noroc. Abia dupa aceea va gasi modalitatea de a se opri, cu ajutorul specializat al psihologului.

Pentru reusita obiectivului este foarte important suportul familiei, care trebuie sa fie plina de rabdare si intelegere in a-l ajuta pe membrul familiei sa depaseasca dependenta, evitand blamarea, controlul exagerat si suspiciunea.

Rezultate foarte bune in tratamentul dependentei de jocuri de noroc dau terapia cognitiv-comportamentala, hipnoterapia (prin sugestii de intarire a vointei), relaxarea, grupurile de suport dar si abordarea aspectelor profunde, ajungandu-se la rezolvarea cauzelor comportamentului adictiv.

Specialistii CONFIDENT va stau la dispozitie pentru a va acorda suport calificat in depasirea acestui tip de dependenta, ajutandu-va sa faceti fata cu bine la schimbarea stilului de viata.Lasă un răspuns