Consiliere pentru Dependente

CONFIDENT va pune la dispozitie specialisti experimentati in indentificarea si depasirea dependentelor.

Specialistii nostri sunt specializati in a oferi terapie pentru:

– Dependenta de alcool

– Dependenta de droguri sau abuz de substante

– Dependenta de pornografie

– Dependenta de sex

– Dependenta de jocuri de noroc

– Dependenta de internet

Evaluarea initiala

Prin interviul clinic care poate sa includa si aplicarea de teste psihometrice, vom determina nivelul dependentei. Interviul clinic (anamneza) va consta din intrebari specifice legate de comportamentul adictiv, factori care accentueaza si intretin adictia, planurile afectate de comportamentul nedorit, urmand ca in functie de specificul situatiei sa se determine planul de tratament.

Tratamentul

Fiecare persoana va primi in cadrul terapiei un plan de tratament special pentru tipul adictiei si specificul situatiei. Vor fi utilizate tehnici si modalitati terapeutice care vor viza constientizarea dependentei, motivarea persoanei pentru depasirea adictiei, identificarea factorilor agravanti si gasirea modalitatilor de gestionare a momentelor critice, modalitati de gestionare a impulsului, invatarea persoanei sa ceara ajutor atunci cand nu se poate descurca singura cu presiunea situatiei, terapie ocupationala pentru inlocuirea timpului pe care il acorda comportamentului adictiv, schimbarea cercului de persoane care intretineau dependenta, gestionarea gandurilor obsesionale etc.

De cele mai multe ori este necesar ca familia sa fie apelata pentru a-l sprijini pe cel care doreste sa depaseasca adictia, fiind invatata sa ofere un mediu suportiv si de sustinere pentru demersul demarat, eliminand blamarile si marginalizarea acestuia.

De asemenea, membrii familiei care pot fi co-dependenti au nevoie de suport specializat in traversarea situatiei critice.

Grup de suport

Terapia de grup cu persoane care se confrunta cu acelasi tip de dependenta este foarte utila si eficienta. Grupul ajuta fiecare participant sa dezvolte abilitatile de descurcare cu momente critice, ofera suport pentru trauma psihologica asigurand un cadru de acceptare si intelegere neconditionat.

Nu ezitati sa contactati CONFIDENT pentru informatii si suport.Lasă un răspuns