Curs video Consilierea Copiilor

Curs video Consilierea Copiilor

CURS VIDEO CONSILIEREA COPIILOR

Acest curs video CONSILIEREA COPIILOR este un program intensiv ONLINE, în format VIDEO (care are incluse și înregistrările audio) sau în format exclusiv AUDIO.

Programul cuprinde 16 capitole (ultimele 5 cuprinzând prezentări de studii de caz). Capitolele durează între 9 și 40 de minute, întregul program însumând 5 ore și 30 minute. Capitolele pot fi parcurse oricând dorești, în ritmul tău.

Dacă achiziționezi și programul PARENTING, ai un PACHET COMPLET – PROGRAM INTENSIV CONSILIERE COPII ȘI PARENTING care durează 8 ore și 30 minute, la numai 350 RON, în loc de 450 RON!

 

Pentru cei dornici să participe la un astfel de curs împreună cu trainerul, în format videoconferință live, există cursul care se susține cu o regularitate de o dată la aproximativ două luni. Te poți înscrie pentru cursul în format videoconferință live, cu psihoterapeut Elena Cozma AICI.

Conținutul cursului – Capitole

  1. Nevoile de bază ale copiilor. Motive pentru care se solicită consiliere pentru copii. Atributele consilierului de copii. Ce face și ce nu face un consilier de copii. Crearea raportului cu copilul. Cum repartizezi timpul sesiunii : cu părinții, cu copilul, cu toți.
  2. Ce stabilim telefonic înainte de a ne vedea propriu-zis. Contractarea cu părinții, limite și detalii specifice lucrului cu copiii.
  3. Prima ședință. Analiza dinamicii familiei, structură, interviu, stabilirea obiectivelor.
  4. Cum debutăm în relația cu copilul – asocierea venirii la cabinet cu ceva plăcut lui. Ce ar fi bine să fac și ce ar fi de dorit să nu fac. Cum consolidez relația de încredere cu copilul. Ce faci când nu dorește să coopereze, cum treci dincolo de ”NU VREAU SĂ MAI VIN AICI LA TINE!”. 
  1. Sesiunea de PARENTING – psihoeducație cu părinții.
  2. Ce facem la a doua ședință? Cum împărțim timpul primei sesiuni între părinți, copil și împreună.
  3. ”Temele pentru acasă” atât pentru copil, cât și pentru părinți.
  4. Activități specifice lucrului cu copilul, inclusiv un altfel de interviu. Instrumente din artterapie pentru lucrul cu fricile, din psihodramă (role-play, atomul social și familial).
  5. Instrumente de lucru din Terapiile narative, Metafora, Imageria dirijată.
  6. Programe de lucru dinamice, atât pentru copil, cât și pentru întreaga familie, pentru îmbunătățirea relaționării, mutarea pe un nivel superior de interacțiune și comunicare. Antrenamente pline de spontaneitate și creativitate, potrivite și pentru reducerea rivalităților dintre frați.
  7. Sumarizare a întregului proces de consiliere – de la primul contact telefonic, până la ședința finală.
  8. Studiu de caz nr.1 – Fată de 10 ani cu părinte alcoolic.
  9. Studiu de caz nr.2 – Băiat de 6 ani care manifesta frustrarea acumulată din cauza divorțului părinților, în relație cu colegii de clasă.
  10. Studiu de caz nr.3 – Mutism selectiv
  11. Studiu de caz nr.4 – Frați în rivalitate
  12. Studiu de caz nr.5 – Adolescentă foarte timidă – incapacitate de a se adapta la colectivul nou de la liceu

 

TRAINER curs video CONSILIEREA COPIILOR:

Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut principal cu drept de liberă practică. Experiența ca psihoterapeut, trainer workshop-uri, coordonator grupuri de dezvoltare personală și cursuri de practică psihologică. Despre trainer: AICI.

 

PENTRU CINE ESTE CURSUL

 • Părinți, bunici, bone, persoane care au în grijă copii sau se ocupă de educația lor;
 • Profesori, educatori, învățători, asistenți sociali, psihopedagogi, consilieri psihologici și școlari, persoane care lucrează cu copii și adolescenți care au nevoie să învețe cum să eficientizeze comunicarea și relaționarea cu aceștia;
 • Persoane care prin natura meseriei interacționează cu copii și doresc să dezvolte relații armonioase cu ei.

 

 

BENEFICII

 • Programul achiziționat ONLINE în format video sau audio poate fi parcurs în ritmul propriu, atunci când timpul îți permite
 • Ai acces la el pe viață
 • Este probat, cu rezultate sigure, dacă urmezi pașii exact conform celor prezentate
 • Dacă preferi să îl parcurgi împreună cu trainerul, ai ocazia să te înscrii AICI
 • Primești o mulțime de resurse: prezentare PPT cu toate capitolele, cărți scanate, fișe de lucru, chestionare de aplicat, alte materiale utile
 • Dacă ești părinte, descoperi cum poți avea succes în relația cu copiii tăi, cum poți avansa rapid la rangul de “părinte-specialist”!
 • Dacă natura meseriei tale presupune lucrul cu copii, îți îmbunătățești repertoriul de tehnici și informații utile în lucrul cu micii beneficiari!

 

Investește în tine – aceasta este cea mai bună investiție pe care o poți face și toate celelalte vin ca bonus!