– Dezvirginarea

Este obligatotriu sa existe sangerare la primul contact sexual la femei?

Nu, nu este obligatoriu sa apara sangerare la primul contact sexual. Exista himene foarte elastice sau conformatia himenului este de asa natura incat permite introducerea penisului prin orificiul de scurgere a sangelui menstrual, fara a produce o rana. Membrana poate fi mai groasa sau mai subtire. De asemenea, poate fi o sangerare superficiala care sa nu lase urme in exterior. Uneori dezvirginarea propriu-zisa, respectiv ruperea himenului, se produce gradat, nu neaparat la primul act sexual ci si la urmatoarele putin cate putin, astfel incat sa nu se observe o sangerare. Exista si himene atat de elastice incat dezvirginarea nu se produce, femeia intretinand relatii sexuale avand himenul intact.

De ce apare durerea la primul contact sexual la femei?

Durerile la primul contact sexual apar in general datorita ruperii himenului care este fortat prin penetrarea penisului. Dar exista si himene elastice ori care au un orificiu destul de mare care sa permita patrunderea penisului fara probleme. Durerile mai pot aparea si datorita pregatirii insuficiente, respectiv tanara nu este suficient de excitata astfel incat sa se poata abandona suficient de mult placerii sexuale sau este insuficient de pregatita psihic pentru dezvirginare si sta crispata. Nefiind suficient de bine excitata, atunci nici lubrefierea care faciliteaza penetrarea fara durere nu se produce. Eu as sugera folosirea unui lubrefiant sexual la primul act sexual, cel putin sa il aiba la indemana cei doi, in cazul in care femeia /tanara nu se excita suficient de mult, pentru a evita durerea pricinuita de acest inconvenient.

Citeste si urmatoarele articole:

PSIHOSEXOLOGIE

TULBURARI DE ERECTIE

EJACULAREA PRECOCE

TULBURARILE DE DINAMICA SEXUALA SI CAUZELE LOR

FRIGIDITATEA SI ABSENTA ORGASMULUI FEMININ

DURATA OPTIMA A UNUI ACT SEXUAL

LIPSA ORGASMULUI LA FEMEI

DEZVIRGINAREA

VIATA SEXUALA A CUPLULUI – INTRE PLACERE SI FRUSTRARE

PSIHOTERAPIA IN EJACULAREA PRECOCE SI DISFUNCTIILE ERECTILE

Elena Cozma
psihoterapeut

CENTRUL CONFIDENTUn comentariu

  • Bandrabula

    Cred că am trei săptămâni. De când am facut dragoste cu prietena mea ,ea fiind virgina s-a speriat cand a vazut sange crezând că ia venit menstruația , dar nu a fost așa .menstruația i-a venit după o săptămână .după ce i-a trecut am început din Nou să o facem dar în seara asta ia Curs din nou ,ce se întâmplă. ?astept răspuns

Lasă un răspuns