– Homosexualitatea – tulburare genetica?

Homosexualitatea este o tulburare din nastere?

In cadrul terapiilor clasice, mai vechi, se invata ca homosexualul este format, nu innascut. Studiile actuale insa demonstreaza ca homosexualitatea poate avea si o componenta genetica, astfel, se crede ca un cumul de factori conduce la orientarea persoanei catre homosexualitate. S-a demonstrat stiintific ca in cazul unor persoane homosexualitatea poate fi genetica, precum scrisul cu mana stanga. Desigur ca afirmatia este discutabila. Sunt persoane care de mici aveau inclinatii catre manifestari specifice sexului opus si mai apoi s-au simtit atrase sexual de persoane de acelasi sex. Exista si cazuri care au predispus la asta: jocul in copilarie cu un prieten sau mai multi de acelasi sex, ascunsi pe dupa ghena de gunoi sau in colturi intunecoase – la inceput din fascinatie, curiozitate si teribilism care mai apoi au luat locul unui obicei. O persoana mai evitanta, mai timida care oarecum a fost manipulata de o persoana homosexuala care stia ce vrea poate fi determinata sau facuta sa creada ca este… homosexuala.

Daca o persoana homosexuala face terapie psihologica, poate deveni normala?

Conditia pentru ca o persoana homosexuala/bisexuala sa redevina/devina heterosexuala este ca aceasta sa isi doreasca acest lucru. Psihoterapeutul va respecta alegerile clientului sau si il va sustine in demersul sau si indruma sa rezolve dificultatea sau incertitudinea personala. Daca tema lui este „lipsa identitatii sexuale”, desigur ca sunt mari sanse ca aceasta persoana sa descopere adevarata chemare. Daca sa presupunem ca a avut doar experiente homosexuale dar traieste o ambivalenta intrucat nu stie sigur daca este homosexual, atunci acea persoana va fi indrumata sa experimenteze si alte tipuri de relatii (heterosexuale) pentru a avea termen de comparatie si abia apoi sa ia o decizie bazata.
In cazul in care persoana pana atunci homosexuala afirma ca isi doreste sa devina heterosexuala, desigur ca terapeutul il va indruma si sustine in demersul sau.Lasă un răspuns