SUCCESUL

           Succesul, un cuvant foarte puternic pentru noi toti. Cand ne gandim la succes, ne gandim la lucruri marete si importante din viata noastra personala sau profesionala. Atribuim o definitie cu un impact emotional mult mai mare decat cel existent in definitia oferita in DEX: “rezultat favorabil, pozitiv (al unei actiuni); reusita, izbanda”. De ce? Pentru ca fiecare dintre noi avem definitiile noastre proprii pentru anumite cuvinte, acestora le atribuim sentimente in functie de experientele personale traite pana atunci.

         Cu totii ne dorim sa avem parte de acest ¨succes¨ si facem tot posibilul sa il avem. Ar fi indicat sa constientizam ce inseamna acesta pentru noi astfel incat sa il putem identifica in viata noastra. Cand nu stim cum sa il definim, atunci cand il atingem nu il mai vedem ca pe o mare reusita, ci doar ca pe un pas pe care l-am trecut. Credem ca in momentul in care am reusit sa ne indeplinim obiectivul final vom fi fericiti, insa nu este mereu asa. Uneori ne bucuram pentru scurt timp deoarece ne vom stabili un alt obiectiv, poate mai greu de atins si uitam de reusita anterioara. Asta nu inseamna insa ca nu ne multumeste nimic, ci doar ca suntem niste persoane care doresc in permanenta sa se dezvolte si sa faca lucruri importante intr-un anumit moment al vietii.

         Cu fiecare obiectiv indeplinit ajungem sa avem ¨un succes¨ pe unul din planuri, cu cat mai multe obiective indeplinite, cu atat mai multe succese si implinire personala si profesionala.

         Pentru a ne bucura cu adevarat de fiecare success este bine sa il sarbatorim. Sa facem ceva pentru a putea sa constientizam mai bine reusita noastra si pentru a ne putea motiva sa mergem mai departe spre acea implinire catre care tindem.

Autor: Specialist Centrul Confident consilier in Cariera GCDF Alina StochitaLasă un răspuns