Terapia dependentei de alcool/abuzului de alcool

In cazul adictiei/abuzului de alcool, persoana devine dependenta de substanta, ceea ce ii poate cauza atat probleme de sanatate, cat si probleme legate de serviciu, familie, prieteni si desfasurarea activitatilor uzuale de zi cu zi.

Abuzul de alcool – simptome

Abuzul de alcool este caracterizat prin imposibilitatea de a detine controlul asupra impulsuui de a bea.

Persoana poate bea de una singura sau pe ascuns, ii vine greu sa isi aminteasca conversatii, devine irascibila cand nu are acces la bauturi alcoolice, ascunde bauturi prin casa. Consumarea bauturii alcoolice il ajuta sa se simta normal si abstinenta ii cauzeaza irascibilitate.

Treatment of Alcohol Abuse

Tratamentul abuzului de alcool este imperativ pentru cine bea prea mult si nu mai are control asupra cantitatii si poate include doua componente: psihoterapia pentru gestionarea comportamentului adictiv si detoxifierea (terapie clinica, realizata in clinicile specializate).

Psihoterapia si consilierea includ tehnici din terapia cognitiv-comportamentala si sporirea motivatiei si vointei pentru reusita renuntarii la consumul de alcool. Persoana in cauza va fi indrumata si sustinuta de terapeut pentru atingerea scopului propus. Dupa stabilizarea comportamentului nou dorit si cresterea autocontrolului, urmeaza faza de prevenire a recaderii, care presupune continuarea terapiei prin rarirea sedintelor pana la frecventa de o intalnire pe luna, apoi la doua luni, in functie de situatie. Ca in abordarea oricarei dependente, familia este implicata in demersul terapeutic, fiind instruita sa aiba o atitudine suportiva si de incurajare pentru membrul familiei afectat. De asemenea, este posibil ca si membrii familiei sa poata primi consiliere in calitate de co-dependenti.

Grupurile de suport precum Alcoolicii Anonimi (AA) sunt o resursa potrivita pentru cineva aflat in aceasta situatie.

Cereti o programare astazi pentru a incepe un demers terapeutic specializat si a porni catre o viata libera.



Lasă un răspuns