Terapie cognitiv-comportamentala

Terapia cognitiv-comportamentala este foloseste o abordare focusata pe modul in care oamenii gandesc, simt si actioneaza, felul in care ei percep lumea inconjuratoare si raportul cu ceialalti.

Specialistii CONFIDENT va pot ghida catre invatarea unor moduri adaptative de gandire, traire si comportament prin modificarea tiparelor disfunctionale pe care erati obisnuiti sa le folositi. Invatand sa ganditi in moduri noi, mai flexibile, veti obtine trairi modificate fata de dificultatile cu care va confruntati dar si moduri productive de actiune.

Eficienta terapiei cognitiv-comportamentala

Terapia cognitiv comportamentala este potrivita si eficienta in dificultati legate de anxietate (atacuri de panica, fobii, comportament obsesiv-compulsiv, furie), depresie, dependente, tulburari de comportament alimentar, tulburari de dinamica sexuala, tulburari de personalitate, timiditate, evitare.

Cateva din tehnicile utilizate in terapia cognitiv-comportamentala:

– expunerea la stimulul fobogen;

– relaxarea musculara progresiva

– exercitii de respiratie

– jurnalul evenimentelor pozitive

– exercitii de inlocuire a gandurilor si emotiilor negative

Invatand diferite moduri de reactie in situatii cat mai diferite, veti deveni capabil sa va descurcati sanatos in orice situatie dificila pe care viata v-o poate oferi.Lasă un răspuns